in ,

Игита прави “удара на скорпиона”, след като излиза от затвора

Igita
Рене Игита е нещо повече от вратар. Той е легенда и ще бъде помнен винаги от феновете на футбола. Не изключваме да е кумир и на 4-ти километър, но за това по-късно.
Лудата глава прекрати кариерата си през 2010, но негови спасявания продължават да обикалят социалните мрежи. Стражът остава завинаги във футболната история с онова си спасяване, което бе наречено “удара на скорпиона”.
Като на всеки вратар, така и на него му хлопа дъската като това е най-мекото определение, което ни идва.

Първоначално той започва като нападател, но в последствие застава на врата, което предопределя съдбата му.
Вратарят дори е лежал в затвора като посредник при предаване на подкупа за отвличане, организирано от наркобарона Пабло Ескобар. Това се случва през далечната вече 1993 г., когато brato.bg още не съществува, но тогава и компютри нямаше.
Той прибира крупната сума от 63 хил. долара, за да асистира на похитено момиче. В последствие стражът е пратен зад решетките и пропуска САЩ 94`, за което го съжаляваме.

“Аз съм футболист и не знаех нищо за законите, свързани с отвличания”, споделя след време той.
Да се върнем на онова негово изпълнение, което бе наречено “удара на скорпиона”. Това се случи на митичния “Уембли”, на 6-ти септемвр 1995 г., когато все още не бе създаден един як сайт, чието име ще спестим този път.
При едно центриране на Джейми Реднап, което се насочва към вратата на южноамериканците, Игита се мята напред и с крака избива топката зад своя гръб. Найс, а? В последствие номерът му бе копиран преди врме от едно унгарче, но няма да го правим известен и него.

Игита има 41 гола в кариерата си, което е повече от Божинов и Макриев взети заедно. Шегуваме се, не се сърдете, пичове! Не се шегуваме обаче, че Димитър Иванков е пред него. Легендата на Левски има 42, като всичките са от дузпи. Сори, скорпион! Българите сме и по-хубави, и по-добри!

Кефи ли те?

Човешки череп от шоколад

Да вкараш, но не на мацката (ВИДЕО)