in ,

Най-якото и най-тъпото през юни. За банките, времето и Ивайло Ангелов

Гуд и Бед Шит

Датата е първи и Брато.бг обича… Длъжни сме да започнем с шега, въпреки че тази беше в стил Къци Вапцаров. Няма значение. В първия ден от месеца по традиция споделяме нещата, които ни харесаха и ни вбесиха през изминалите 30 дни. Ако си съгласен с нас, удари един лайк.

Гуд шит

Двете чаши топла вода

Ако не знаеш, сега ще те светнем. Сутрин след ставане пий две чаши топла вода. Не вряла, а топла. Те “обират” гадното от Макдоналдс и пилешкото в сладко-кисел сос, а после те карат да акаш. Всичко това е полезно и помага на организма да функционира правилно и по-лесно. Пробвай и ще видиш. Писали сме подробно по темата. Ако некой има рожден ден, пусни му линка – минава за подарък.

Григор Димитров

Освен че Гришо заслужава да е всеки месец в тази рубрика за това, че спи с палавата Шарапова, той продължава със силните си изяви и стигна до исторически четвъртфинал на кортовете в “Уимбълдън”. Мачкай, животно! След време се прибери и ще те изберем за министър на спорта. Само продължавай да държиш печено.

Световното първенство

Като цяло първенството е интересно, въпреки упоритите опити на мъжете в черно и коментаторите да ни откажат да гледаме. Коста Рика, Алжир, Чили, Мексико, Белгия. Отбори, които показаха страхотен футбол, за разлика от Рууни, например. Брато, Уейни, гледай да направиш силен сезон в Юнайтед, иначе няма да ти го простим. Да знайш!

И да не забравим – дълбок поклон за треньора на Мексико Мигел Ерера. Харесваме го, защото е луд, въпреки че прилича на Наджи Шенсой. Който е нема значение какъв. Ерера не е добре психически и това ни кара да го аплодираме всеки път, когато му видим фейса. Дано сега не го уволнят, след като Мексико отпадна.

“18% сиво”

Една уникална книга и то на български автор. Романът е написан от Захари Карабашлиев и ни изненада приятно. Книгата се чете леко и те държи в напрежение от първата до последната страница. Горещо ти я препоръчваме, брато. На плажа чети “18% сиво” и Brato.bg. Ок?

Защо пишем чак сега за книгата, след като е излязла преди повече от година? Ми щото така се случи.

Туитър

След всеки туит се убеждаваме, че в Туитър има много по-умни хора, отколкото във Фейсбук. Ти нямаш Туитър? Виждаш ли, че сме прави. Ебаваме се. Нали ни знаеш какви сме шегаджии. Хе-хе. Случайно или не, в Туитър български футболни играчи не постват. Още едно доказателство, въпреки че много ни се иска профили да си направят братята Миневи, Бодуров и Спас Делев. Междудругото чу ли новия виц за Спасчо? Веднага ти го казваме. Спас Делев кани журналисти у дома си: – Вижте тук: микровълнова печка, лаптоп, телевизор, уредба, а вие пишете, че не разполагам с достатъчно техника.

Бед шит

d

За хората и банките

Как да очакваме, брато, че българинът няма да повярва на глупостите, че банките фалират, след като българинът повярва на Царя, че ще го оправи за 800 дни!? Повярва и на Волераст за 500 лева пенсии, 1000 лева минимална заплата, повярва и на БСП, на ДПС, на Бареков и на другите там, дето харчат чужди пари. Жалка история сме.

Това с банките е може би най-голямата глупост, която сме чували. Единственото нещо, което фалира в България, е търпението на хората. И ако не беше отпускарски сезон, всичкото депутат да е изметено заедно с жълтите павета. Банките няма да фалират, не си дръж парите у вас, за да не влезе някой да ти ги открадне. Деба как се ядосахме.

Ибришимьо и компания

Най-заслуженият Бед шит на всички времена. Коментаторите на БНТ получават и награда за цялостен принос по неможене. Толкова зле не е било никога. Сега се видя колко е велик Петър Василев-Петела, който не успя да се дореди да коментира мач от Световното първенство. Ивайло Ангелов е най-слабият коментатор за всички времена. Той може би е единственият човек, който си изкарва хляба с професия, в която не знае елементарни неща. Той даже не знае кои отбори играят в момента, въпреки че е на стадиона и има тимови листове пред себе си. Този човек се скъса да ни убежда, че Бразилия не играе с Чили на осминафинал, а играе с Мексико. Както и да е. Ще заложим на цитати от последните дни, защото ако бяхме дебнали с тефтер и химикалка всеки гаф, трябваше да издадем книга.

“Меси има слаба плодовитост на световни първенства”. – Валери Генов

“Италианската лисица е притаила дъх в храстите, чакайки за скок”. – Ивайло Ангелов

“Искам да се извиня на всички зрители за вчерашния мач с Мексико (б.а. предния ден мач не се игра), тъй като правих много лапсуси. Не, не, не е, не беше нарочно”. – Ивайло Ангелов

“Днес играят Бразилия и Мексико (б.а. мачът е Бразилия-Чили)”. – Ивайло Ангелов

“Не знам какво ми става и защо казвам Мексико. Мачът е Бразилия – Чили. Извинявам се, уважаеми зрители. А сега внимание, Мексико атакува”. – Ивайло Ангелов

“Недей да говориш (б.а. И.А. се обръща към своя гост, бразилецът Тиаго Силва). Ти си бразилец, сигурно и ти си притеснен”. – Ивайло Ангелов

“Стадионът ще избухне всеки момент. Всъщност той вече избухна. Още веднъж моля за извинение”. – Ивайло Ангелов

Последните четири са казани в рамките на 1 минута от Ивайло Ангелов.

“Острота на териториалното преимущество”. – Никола Ибришимов.

“Германските панцери не могат да влязат във вратата на М’боли!” – за пореден път Ивайло Ангелов.

Времето

Такова чудо не е било. Изказваме своята съпричастност към тази трагедия и се молим да не се повтаря. Природата ни напомня колко сме малки и жалки, а ние трябва да го имаме предвид, когато решим да се правим на бракониери следващия път, режейки дърва за огрев, или просто изхвърляйки боклуците си наоколо.

Кризата

Толкова е голяма, че кифлите, започнаха да си качват снимките от морето от миналата година, брато. Хората масово теглят кредити, за да идат на почивка. Каза ни го една банкерка с дълги крака. Ако и ти си с кредит, не се надявай банката да фалира, а го погаси и не се занимавай с такива работи повече. Заради шибаната криза и ние минахме трайно на некачествени кренвирши, чиято редовна консумация води до болничното легло, но това е положението.

Телевизията

Щом най-гледаният канал, брато, е “24 kitchen”, значи нещата не са добре. От 100 канала по нито един от тях не дават филми, като изключим турските сериали. Къде си бе, Баба Гюл?! Едно време имаше “Бриско Каунти Младши”, “Гръм в рая” и “Спасители на плажа”, сега излъчват “Цветовете на любовта” със сестрите Садна и Рагини. Моля? Та това даже не е турски сериал!

Кефи ли те?

40 урока от Георги Аспарухов – Гунди

Ресторант за самотници (СНИМКИ)