in , ,

Местата, където е заснет “Кръстникът”. Преди и сега (СНИМКИ)

На 29-и март 1971 г., брато, излиза филмът “Кръстникът” – една от най-великите ленти правени някога. Филмът показва места в Ню Йорк, които напомнят на живота през 40-те години на миналия век. За съжаление много от тях вече са в историята, но ние ще ти покажем нагледно за какво иде реч. Какво става с местата, където се е снимал един от най-легендарните филми в индустрията? Приготви се да настръхнеш. Многократно.

Резиденцията на Корлеоне, която се намира на Лонгелоу Авеню в Стейтън Айлънд. Днес къщата е почти същата от филма, с изключение на един детайл. Стената, която е направена специално за филма.

Кадри от началото на първия филм, когато агенти на ФБР записват регистрационните номера на гостите на сватбата. На долната снимка се вижда същата улица, но в наши дни.

Мястото, където се развива бизнесът на семейство Корлеоне. Именно пред магазина за зехтин, който се намира срещу сергията за плодове и зеленчуци, е и покушението срещу Вито Корлеоне.

От другата страна на улицата, където се намира и самият пазар.

На това място Майкъл Корлеоне и Кей Адамс обикалят магазините по Коледа. Магазинът отпред е на Пето Авеню на 51-а улица. През 1970 г. магазинът излиза от бизнеса и сградата е съборена, а на нейно място е построена 51-етажна кула.

 Посещението на Лука Брази при Солоцо в хотел “Едисон” на западната 46-та улица.

Тук Том Хейгън е отвлечен от Солоцо. Магазинът “Хоби” излиза от бизнеса преди 20 години, а на негово място отваря врати някаква пицария.

Майкъл и Кей излизат от шоу в “Radio City Music Hall”, а малко по-късно научават и за покушението срещу Вито Корлеоне.

Майкъл отива в болницата при баща си. Следващите фотоси са от някогашната лечебница “Линкълн” в Бронкс, която в момента не съществува.

Охраната в имението на семейство Корлеоне.

Тук Карло яде шамари от Сони Корлеоне, който разбира, че сестра му е бита системно от нейния съпруг. Сони не прощава на Карло. Заради боя Карло предава Сони, който бива направен на решето с няколко пушки Томпсън.

Следващите снимки са от убийството на Сони Корлеоне. Мястото е изкуствено създадено в Гардън сити, Лонг Айлънд.

Майкъл ликвидира Карло, а след това решава да отмъсти за покушението срещу баща му, като убива Солоца и корумпираната кука капитан Маклъски. Това решение Майкъл прави в ресторанта “Джак Демпси” на “Бродуей” 1619. Днес ресторанта го няма.

Мостът GW, на който колата с Майкъл, Солоцо и Маклъски прави обратен завой…

…за да се озоват в “Ресторантът на Луис” в Бронкс, който се намирал на Уайт Плейнс Роуд. Днес там се намира магазин за плат.

Що се отнася за тоалетната, където е бил скрит пистолетът, с който Майкъл убива Солоцо и Маклъски, тя е напълно променена.

Домът на Клеменза, който се намира в Бруклин.

Мястото, където се срещат всички фамилии по желанието на Вито Корлеоне. Сградата е на Федералния резерв.

Градината, в която умира Вито Корлеоне.

Гробището, където е погребан Вито Корлеоне.

Тук е мястото, където Майкъл става кръстник на бебето на Кони. Сцената е заснета в параклиса “Св. Патрик” на Мот стрийт.

На фона на Статуята на Свободата, където е извършено показното убийство на Поли.

Кръщенето тече с пълна сила, а главорезите на Корлеоне разчистват сметките на фамилията. Дон Барзини е първият, който е убит от тях, а след това трупът му се търкаля по стълбите на Върховния съд в Ню Йорк.

И край. Завършваме с последния кадър от филма, в който Майкъл уверява Кей, че няма нищо общо с изчезването на Карло, а след това се затваря вратата, за да започне животът на новия Дон от семейство Корлеоне.

Дано да си се изкефил, брато. Ако е така, лайкни поста.

Снимки: ScoutingNY.com

Кефи ли те?

Brato.bg знае как ще завърши мачът Левски – ЦСКА

Голът на Берба за Монако (ВИДЕО)