in ,

104 години от първия мач на „Олд Трафорд“

United

Днес, брато, митичният стадион „Олд Трафорд“ има празник. Съоръжението на Манчестър Юнайтед чества 104 години от първия мач, който се е играл там.

За съжаление на привържениците на клуба на 19-и февруари 1910 г. Юнайтед губи този двубой и то не от кой да е, а от Ливърпул с 3:4, който в следващия век се превръща в най-свирепия им противник.

Срещата е повече от драматична, след като бъдещият отбор на Димитър Бербатов повежда с 3:0 след попадения на Санди Търнабул с глава, Том Омир и Джордж Уол. Въпреки това, гостите успяват да направят абсолютен обрат, след като Артур Годард и Джеймс Стюарт се разписват по два пъти за крайното 4:3.

old traff

Ние от Brato.bg успяхме да стигнем и до състава на „дяволите“, който със сигурност няма да ти говори нищо, но все пак ще ти го споменем най-долу.

Местен репортер пък е възхитен от съоръжението, което по негови думи е повече от уникално. “Най-красивият, най-просторният и най-забележителният стадион, който някога съм виждал. Футболното игрище е ненадминато в света”, обяснява той, цъкайки с език.

old tra
За да бъдем малко по-подробни, ще ти разкрием, че за построяването на въпросната арена са били похарчени 60 хил. паунда, което за онова време си е било адски много.

Стадионът е проектиран от известния шотландски архитект Арчибалд Лийч, който също може да се похвали още с проекти като Хемпдън Парк, Айброкс и Уайт Харт Лейн.

FBL-ENG-FRA-LIGUE1-PSG-BECKHAM-FILES

През 1934 г. е добавен покрив към един от секторите, а тези в ъглите са покрити през 1938 г. Въпреки това, германски бомбардировачи през Втората световна разрушават голяма част от стадиона и най-вече главната трибуна. Едва през 1954 г. е възстановен покривът над основната трибуна, а скоро след това са покрити и останалите сектори.

Ще ти спестим останалите подробности около стадиона, на който мечтаем да стъпим някой ден. Знаем само, че много велики мачове са изиграни до момента на „Олд Трафорд“, а част от тях сме гледали и ние.

Съставът на „червените дяволи“, който играе първия мач на „Олд Трафорд“:

Хари Могер, Джордж Стейси, Винс Хейс, Дик Дъкуорт, Чарли Робъртс, Сам Блот, Били Мередит, Харолд Хелс, Том Хомър, Санди Търнбул, Джордж Уол

Кефи ли те?

Байерн се плаши само от лондонския трафик

Най-яките фенове за изминалата седмица (ВИДЕО)