in

Даваме глас за един млад изследовател

0

Готов съм да мина през най-горещия огън и най-дълбоката вода, за да видя и усетя онова, което други никога няма да могат. Искам да посетя места, за които никой не знае и да ги покажа на широкия свят. След три години из Аляска имам нужда да преоткрия красотите на България и да ги покажа на света. Да покажа моята гледна точка, различна, еднаква, нестандартна и стандартна. Едно е сигурно – ще го направя по най-добрия начин, защото виждам и мащаба, и детайла. Имам чифт галоши и шише минерална вода. На луд човек дълъг път му дай и му гледай сеира.

Четем този текст и се пляскаме по челото. Явно в България няма само пияници и пустиняци.

Автор на тези редове е един пич от Враца – Павлин Димитров. Намираме го в списъка от кандидати, които искат да обиколят България с National Geographic. Колегите са пуснали конкурс с гласуване – кеф ти да се включиш, кеф ти да гласуваш за Павлин. Ето тук можеш да прочетеш за проекта.

Предлагаме ти и кратко интервю с нашия фаворит. Обещава, че ще си скъса галошите от ходене и не го е страх да се хвърли напред с главата…

1

Кой си ти и за какво се бориш, брато?

Казвам се Павлин Димитров. Боря се за кокала, мръвките отдавна са изядени, а неизядените са предвидени. Наскоро завърших Маркетинг в УНСС и участвам в един конкурс на National Geographic.

Щяхме да стигнем и до конкурса по-плавно, ама вие младите все бързате, мама му стара. Айде кажи ни  за този конкурс… 

Когато си пуснеш National Geographic, виждаш онези невероятни кадри на спиращи дъха места. Виждаш и хора, които минават през тръни, скали, храсти, стени, огън, вода и животински изпражнения, за да стигнат до тези места. Конкурсът ти дава място на един от тези хора. Искам да съм един от тях.

Защо ти си точният човек? 

А защо да не съм?! Имам голямо желание да се сблъскам челно с природата на България. Обещавам да си скъсам галошите от ходене.

2

В предварителния разговор спомена, че си ходил  си в Аляска. Кажи ни как е там? Има ли жени, наркотици и научихте ли на нещо американците?

В Аляска е точно така, както го очаквате – диво и красиво! Относно жените – да, там определено са дефицит. Една реклама на National Geographic гласеше, че имаш по-голям шанс да срещнеш лос, отколкото жена в Аляска, но на пук на статистиката, аз срещнах моята точно там. Не, не е индианка, нито американка, чиста българка си е от македонския край!

А наздраве за жената! Тия в Македония пият до умирачка и ако си решил да си ходиш, докато още не е свършил банкетът, вадят пистолет и ти казват да сядаш и да надигаш шишето!

Подозирам в какво съм се забъркал.

980_0c589d2f448981e49e0a4d3fa7a2dcf6

Какво научиха американците за България?

Първо заобичаха нас, после заобичаха и България. Не сме толкова различни, просто говорим различни езици. Иначе ги научихме на много неща – да пият ракия, да правят кюфтета на скара, да слушат българска музика. Ако ходите на там, не е добра идея да псувате на български, защото вече знаят.

Ще ти хареса ли България, ако тръгнеш на експедиция?

По-скоро въпросът е дали аз ще се харесам на България! Най-чаровното на нашата страна е, че сме шепа хора, земята е като една човешка длан, а си имаме всичко. Чужденците се чудят как на толкова малко територия може да имаме такова разнообразие от природа. Смятам да допринеса към това разнообразие, като открия нови животински видове в известния триъгълник Враца – Перник – Ямбол. А може и по-далече, зависи колко бензин имаме…

9pqpvkЗа да гласуваш за Павлин, трябва да се логнеш с Фейсбук. Другото е трудно и ще те заболи главата от цъкане.

Кефи ли те?

Бруно Марс, Сиатъл и марихуана взривиха Супербоул XLVIII (ВИДЕО)

Шави с писмо до починалия Луис Арагонес: Благодаря за всичко, тренер!