in ,

Историята на истинския Беър Грилс: Хосе Иван оживя след 500 дни в океана

castaway

Често обичаме да гледаме предаването на Беър Грилс по „Дискавъри“, в което водещият показва различни похвати, с които да оцелеем сред природата. Ние прилагаме такива в мепесетата от Градския транспорт и много помага.

Със сигурност много повече за разказване от Беър Грилс обаче има един друг герой, който оцеля след 500 дни в открити води. Верно е, не е било бед трип.

Мексиканецът Хосе Иван оживя по чудо, след като през последните 16 месеца живя на 7-метрова лодка, с която се загуби в Тихия океан.

Той бе открит на Маршаловите острови от местни жители. Да ти кажем честно, не само ние не знаем как от Столипиново да се стигне до там, даже чичо ти Гугъл не знае.

dada

Хосе Иван обяснява, че през септември 2012 г. тръгнал със свои приятел от Мексико за Салвадор. Неговият познат починал внезапно, а самият Иван споделя, че е оцелял, тъй като се е препитавал с риба, костенурки и птици, които ловил с голи ръце.

hose
Хосе навъртял над 12 500 км в Тихия океан

Събирал дъждовна вода, но когато нямало такава се засищал с кръвта на костенурките. Цар Киро знае този мурафет.

Именно една такава била намерена в опърпаната му лодка, а в нея нямало никакви рибарски пособия. Много от подробности все още липсват, тъй като корабокрушенецът говори единствено испански. Трудностите за издръжливия Хосе така и не спрели, дори след като бил открит.

Той бил откаран на местния остров Ебон, който е твърде далече от цивилизацията. Там няма интернет, дори и телефон, не ходи там, защото няма как да отваряш Brato.bg. Единственият телефон бил в кметството. По същия начин седят нещата и с правителствения самолет, който също бил един и на всичко отгоре бил на ремонт до вторник. Така в крайна сметка новият Робинзон бил откаран с катер до столицата Маджоро.

През 2006 г. трима мексикански рибари обиколиха световните медии, след като оцеляха след 9 месеца в Тихия океан. Те бяха намерени в открити води, отново в близост до Маршаловите острови, за които, както се разбрахме, Гугъл не знае. Пичовете от 2006-та също се изхранвали с птици, риба и костенурки, а една Библия им подхранвала надеждата.

Кефи ли те?

Фасът прави паса във футбола

Болен мъж оздравя след опит за самоубийство