in

Залезът на империята Юнайтед

United

След последния съдийски сигнал в неделя самотен фен в сектора на гостуващата агитка опъна зелено-златен шал, символ на кампанията от 2010 г. която трябваше да изгони семeйство Глейзър от Манчестър Юнайтед. 4 години по-късно американците продължават да държат отбора, или поне това, което е останало от него. Сега обаче английските шампиони имат много по-важни неща, за които да се притесняват от собствеността на клуба. Най-очевидните проблеми са на терена, а феновете усещат, че това е само началото на края.

На 19 януари надеждите за защитата на титлата, заръчана на Дейвид Мойс от сър Алекс Фъргюсън, вече се изпариха. Юнайтед е на 3 места от зоната на Шампионската лига, а новият мениджър трябва да даде всичко от себе си, за да вдигне отбора на крака.

Но в крайна сметка може да се окаже, че и това не е достатъчно.

Chelsea v Manchester United - Barclays Premier League
В неделя в западен Лондон се видя, че неговият отбор не може да се учи от грешките си и това се отразява пагубно на играчите, свикнали да печелят медали. Последният път, когато Юнайтед падаше с 3 гола в началото на второто полувреме, беше срещу Манчестър Сити през септември. В този мач Червените дяволи допуснаха лесни голове, нямаше дисциплина на терена, но най-вече липсваше лидер. В момента, в който Юнайтед губеше с 3 гола на “Етихад”, изглеждаше сякаш империята ще срути.

Вторият гол на Челси ясно показа ситуацията в отбора – Ето’о седеше абсолютно сам, а в наказателното поле имаше цели 7 играчи в червени екипи.

“Ужасна защита”, оплака се Мойс. Третото попадение падна след корнер. Нормално е след такъв мач феновете на Юнайтед да се запитат, какво правят скъпоплатените играчи на тренировъчното игрище. На това ниво трябва да е много специална ситуацията, за да се вкара от корнер.

Дейвид Мойс обвини защитата, но на този етап няма изгледи ситуацията да се промени.

Manchester United's Antonio Valencia

В сряда срещу Съндърланд шотландецът няма да може да разчита на Неманя Видич (наказан) и на Рио Фърдинанд и Патрис Евра (контузени).

Последния път, когато Юнайтед изгуби титлата беше с последния удар през сезон 2011/12. Сега короната на шампионите падна още на 19 януари. Колкото и да не си признава Мойс.

Реконструкцията в Юнайтед е наложителна. От най-долното до най-горното ниво семейство Глейзър, които са на края на дадената почивка от фенското недоволство. На всичкото отгоре големите съперници дърпат нагоре – Ман Сити отново похарчи пари, Челси си върна Моуриньо, Ливърпул подобри играта си, а Арсенал най-накрая изглежда готов за титла. Комбинация от всички тези фактори, последният от които е загубата в неделя, разтресе империята Манчестър Юнайтед из основи.

“Дейли Мейл”

Кефи ли те?

Наполетани. В духа на Камората (СНИМКИ)

Пиян фен на Юнайтед звъни в полицията, за да говори със Сър Алекс (АУДИО)