Официалната топка за Световното първенство (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Официалната топка за Световното първенство (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

1

Представяме ти официалната топка за Световното първенство в Бразилия през тази година, брато. Отне повече от две години на най-големия производител на спортни стоки в света – Адидас – да представи елегантната „Бразука“. Топката е уникална поради факта, че преминава продължителни и мъчителни тестове с участието на 600 от най-добрите играчи в света, 30 отбора от 10 страни, разположени на три континента, включително легендата Лионел Меси и със специалното участие на италианския гранд Милан. Това прави „Бразука“ и най-тестваната футболна топка в света.

Технологията, изяползвана при създаването на „Бразука“, е подобна на „Танго“ 12, използвана на Европейското първенство по футбол през 2012 г. Коженото кълбо е украсено със сини, златисти и зелени ивици. Те символизират традиционните гривни за ръце, които според бразилците носят късмет.

За да се избегнат никому нужните критики, както на Световното първенство в ЮАР през 2010 г., топката вече е тествана и в официален приятелски мач между Швеция и Аржентина. След двубоя кълбото получава положителни отзиви от всички играчи на терена. Ние пък си представяме какво ще й се случи, ако ритаме с нея на асфалта в Техникума наблизо…

2

„Бразука“ след тестовете, провеждани в продължение на две години и половина.

3

Новата структурна иновация с шестте симетрични панела и различна текстура.

4

Новият дизайн, целящ да подобри сцеплението с  терена, допира с топката, стабилността и аеродинамиката.

5

Еволюцията на топката „Адидас“.

6

Четити пъти играч на годината и лице на марката, Лионел Меси участва интензивно в създаването на „Бразука“.

7

Част от тестовете с „Бразука“ с футболни обувки adizero F50.

8

Автоматизирани тестове с F50.

9

Симетричните детайлни панели.

10

Тестове и производство.