in

Дон Кинг: Ако вярваш в невъзможното, можеш всичко

US boxing promoter Don King waves a US f

На 82 г. Дон Кинг продължава да е сред топ имената в световния бокс. Той винаги намира хора, които стигат до мачове за световната титла. Последният такъв е Маркус Оливейра, който ще се бие с Юрген Бремер за пояса в лека тежка категория на гала вечер в Германия утре. На същата гала на ринга ще излезе и Кубрат Пулев, който ще се изправи срещу Джоуи Абел (САЩ). Дон Кинг дойде в Германия, а само ден след пристигането си даде интервю за немския “Билд”.

-Имаме 50 евро. Как да направим 1 милион от тях?
– Ха-ха, харесвам този въпрос. Ако сте комарджии, заложете, че моя човек Оливейра ще бие Юрген Бремер. Но иначе трябва да инвестирате в идея, в която никой не вярва и да работите за нея, както фермер гледа семената, които засява.

– Коя е най-добрата ви сделка?
– Определено Rumble in the Jungle, мачът между Мохамед Али и Джордж Форман през 1974 г. Идеята беше луда, да накарам двамата да направят мач помежду си в Заир, в Африка като цяло. Като чернокожи в Америка двамата не бяха много обичани. След онзи мач разбрах, че мога да постигна всичко.

– Какво научихте от Али?
– Той ми отвори очите за другите неща. След това прочетох Корана, но не преминах към исляма като него.

– Защо?
– Доста просто – нямаше да мога да ям повече свинско, а така не може (смее се).

– Вашата прическа е по-известна от голяма част от боксьорите в историята. Колко спрей за коса използвате?
– Не ми трябва такова нещо! От 50 години не съм ходил на фризьор. Ако косата ти се оправя сама, просто я оставяш и не я закачаш. Скъпият Бог ми даде тази прическа.

– Страхувате ли се, че може да оплешивеете?
– Не. Докато имам сили, ще имам и коса. Разбира се, понякога пада малко. Но това е нормално за моята възраст. И отгоре, и надолу вече не расте толкова, колкото преди (смее се).

– Братята Кличко са отказали оферта от вас през 90-те години, след като сте ги поканили в дома ви и сте свирили на пиано, но се оказало, че това е само запис и не вие свирите.
– Да, почувстваха се измамени. По онова време бяха като деца, без въображение. Исках да им покажа какво може да постигне човек, който вярва в себе си. Витали сигурно не се е замислял, че някой ден може да поведе хората в Украйна. Но стана точно така. Той се вдигна, бори се за демокрация в родината си – защото сега вярва в невъзможното.

Кефи ли те?

Бездомник създаде приложение за смартфон

Банкови обирджии станаха за смях – прокопаха тунел до полицейски участък