in

Първата кифленска снимка е от 1839 г.

1

Първата кифленска снимка, но все още без направени джучки, е от далечната 1839 г. Тогава в България още е имало робство, но хората по света са се развивали – Луи Дагер прави първия кадър на Луната, а един друг пич вулканизира за първи път каучука. Това и годината, в която са родени Григор Пърличев, Райко Жинзифов и Джон Рокфелер. Ако си чувал само последния, да знаеш, че не си единствен, но това не бива да те успокоява.

Но да се върнем на първото селфи – selfie. Това не е име на героина от турски сериал, а нова английска дума, която назовава снимките, направени от собствената ръка на снимания. Ебати колко е сложно обяснението на български от редактор, който не е пил кафе сутринта.

Та първата такава снимка е дело на един от първите фотографи в света – Робърт Корнелиус. Мамин хубавец. Направил е снимката във Филаделфия. Не се учудвай, че е с гадно качество, пичът не е разполагал с 24-мегапикселова дигиталка, а навярно с чифт наполеонки и фотоапарат, по-голям от бидона за виното на дедо ти.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

Дизел и Скалата за смъртта на Пол Уокър

Джаджа за всеки млад татко