in

Синьото езеро в Япония (СНИМКИ)

Синьото езеро в Япония (СНИМКИ)
Синьото езеро в Япония (СНИМКИ)

Ще ти представим едно приказно място, брато, като снимките не са на Фотошоп, а повече от истински. Представяме ти тюркоазeната вода на Синьото езеро в Бией, Хокаидо, Япония, която изглежда неземно – с дървета, издигащи се право в средата на езерото. Толкова е красиво, че спокойно можеш да заведеш гаджето там на пикник, но без да си изхвърлиш найлоновата торбичка във водата, че ще те шибат дръпнатите.

Чудиш се защо е толкова синьо? Езерото получава името си от неестествено ярко синята си вода. Езерото е изкуствено създадено за защита на региона, който е застрашен от вулкана Токачи. През декември 1988 г. той сърдито изригва и отнася всичко. Пълен боклук. Именно заради това е създадено и Синьото езеро. Синият цвят не е просто отражение на небето, а той се дължи на наличието на алуминиев хидроксид в самата вода. Интересното е, че цветът се променя в зависимост от ъгъла под който го гледаш. Става по-тъмно или по-светло синичко. Ако си напушен, ефектът би бил поразителен.

Въпреки че живописният град Бией е популярна туристическа атракция, езерото става известно едва от скоро. Именно заради това решихме да ти го покажем. Ако отидеш, прати ни снимки. Да, има къде да напишеш “ку*” и да бегаш, но не ти го препоръчваме.

Кефи ли те?

Викинги предричат край на света след Трифон Зарезан

Дрибъл от друго измерение (ВИДЕО)