in ,

Синан Сакич на екс пред Brato.bg: Изпил съм океан от алкохол

Синан Сакич, брато, е голям човек и голям сръбски музикален изпълнител. Роден е на 13 октомври 1956 г. и сме сигурни, че имаш поне една безпаметна нощ на неговите песни. Синан е издал близо 30 музикални албума, като той е един от най-слушаните и уважавани сръбски изпълнители, както в България, така и на Балканите.

Пред нашият сайт той признава интересни неща от своя живот. От известно време Синан е спрял алкохола, пуснал си е дълга коса и казва, че е един щастлив човек. Единственото нещо, което му липсва, е младостта.

Синан на екс пред Brato.bg:

– Преди всичко искам да ти благодаря, че се съгласи да дадеш интервю пред нашия сайт. Ние сме големи фенове, както на теб, така и на твоите колеги в Сърбия. Като пуснем сръбска музика, пием на екс. Кажи ни сега, изненада ли се, когато се свързахме с теб?

И аз благодаря. Не, не бях изненадан. В България имам доста фенове, така че се зарадвах, но не се изненадах.

– Знаеш ли, че сръбската музика у нас се слуша от доста поколения? Дори имаме касета ” Hitachi” с твои песни от 1986 г.

Ха-ха, не знам какво да ви кажа. Предполагам, че вие дори знаете повече за песните ми, отколкото аз самия.

– Имаш много емоционални песни, които ни карат да плачем. Това ли е чарът на сръбската музика?

Мисля, че да. Аз самият съм много емоционален и ми се е случвало много пъти по време на концерт да плача с публиката.

Синан Сакич на екс пред Brato.bg: Изпил съм океан от алкохол

– Дори си спомняме как се разплака по време на едно живо предаване. Започна да пееш „Сине мой“ и се разплака. Защо?

Това е много хубава и любовна песен. Докосва те целия и просто тогава стана така, че се разплаках. Имам син, когото наистина много обичам. Друга подобна песен е „Татко мой“. Сигурен съм, че я знаете.

– Разбира се. Дори сега ще си я пуснем за фон, докато качваме интервюто в сайта. Виждаме, че си с нова прическа. Заради фенките ли си пусна дълга коса?

Не, не. Като млад носех дълга коса и исках да си спомня онова време. Липсва ми младостта. Искам пак да се почуствам млад и затова си пуснах дълга коса. Това е единствената причина.

– Как се отърваваш от досадните фенове? 

Винаги съм бил в сянката и това ми помогна с известността.

– На твоите песни много лесно се пие. Алкохолът влиза както вода. Нарочно ли ги правите такива? 

Честно казано аз вече не пия. От май тази година спрях с алкохола. Изпил съм океан от алкохол, но е време да си гледам здравето, а алкохолът не е полезен за него. Препоръчвам ви като слушате мои песни, да пиете умерено. Баланс трябва да има.

Стара снимка от концерт на Синан Сакич
Стара снимка от концерт на Синан Сакич

– Ще се опитаме, но не обещаваме. През 2009 г. издаде албум, в който си харесахме страшно много една определена песен. Става въпрос за „Две минути“. Направо ни идва да си скъсаме ризата, докато я слушаме. Кой е любимият ти албум, както и песен?

Любимите ми песни са „Sine moj“, „Vagon“, „Hajd’ mo dalje, moja tugo“, „Zivot da stane ne sme“, „Blizanci”, “Rastanak” и много други. Тази песен, която ви харесва, също е много хубава. Имате вкус.

– Синан Сакич президент! Колко пъти си бил в България и колко концерти имаш у нас?

Само три пъти съм гостувал във вашата страна. Надявам се за в бъдеще да идвам по-често. Имам над 30 милиона гледания на песните ми и се радвам, че имам много фенове в България. Честно казано, българската публика ми е любимата.

Синан е щастлив човек
Синан е щастлив човек

– Йес! Синан, скоро имаше рожден ден. Стана на 57 години. Кое е това нещо, което те прави щастлив днес?

Щастлив съм, когато имам концерт и деца по на 17 години знаят всичките ми песни и пеят заедно с мен. Щастлив съм, когато хората пред мен ме гледат в очите и плачат от щастие. Най-щастливият съм.

– Какъв щеше да бъде животът ти, ако не беше музиката?

Животът нямаше да бъде същият без музика. Тя, музиката, е моят живот. Животът ми е музика. Това е.

– Имаш голямо уважение от нас, признателност и безкрайни вдигнати тостове от целия екип. Кажи нещо за последно на феновете ти в България.

Благодаря ви за интервюто. Обичам вас, както и цялата българска публика. В България всеки път ме посрещат като крал. Обичам ви, поздрави на цяла България! С уважение и обещавам, скоро ще се видим.

Кефи ли те?

Тонката Бандерас – продуцент на анимация

Гордей се, брато, имаме си шампион