in , ,

Българските съдии, които трябва да свирят в Шампионската лига

uefa-champions-league3

Футболните турнири са нищо без добри рефери и студена бира, като второто е пределно ясно. Съдията е онова странно същество, което кара 22-ма на терена буквално да му ходят по свирката. Не случайно всяка втора песен е посветена или на него, или на член от неговото семейство като предимно го отнася майка му или в краен случай жена му.

Боби Михайлов и БФС създадоха този стандарт у нас, а Brato.bg твърдо заявява, че Мишел Платини и другите там чиновничета от УЕФА трябва да почерпят опит от буйните коси и свежите идеи на бившия вратар, танцьор и приятел на Стоичков. България трябва да изпрати футболни съдии на УЕФА, за да свирят важните мачове от най-скъпия турнир в Европа – Шампионска лига. Няма никакво значение, че родните рефери са малко по-дебели и малко по-корумпирани от другите по света, без значение е и фактът, че пробягват от 5700 м до 8900 м по време на мач от „А“ група, докато ориентировъчните показатели, препоръчвани от УЕФА, са 10-12 000 метра. Ама как ги чаткаме само нещата, а?

Добре де, данните са на бившия международен съдия проф. Димитър Пармаков.

Нашите рефери ще предадат ебати чара на всяка среща в Европа – чак тогава ще видиш, брато, че не публиката по българските стадиони е виновна за побоищата, които често виждаш, особено в селските мачове, виновен е този със свирката.

Ето кои следва да бъдат избрани:

Момчил Врайков

photo_verybig_330613

Няма да иска никакви пари за работата си като футболен съдия, веднъж само да мине границата. Момчи е изкусен майстор в точенето на дебитни карти и с това ще си изкарва хляба. Най-хубавото е, че присъствието на Врайков в Западна Европа ще има положителен ефект за българската икономика – с назначенията му за съдия там ще вкара някое и друго чуждо евро у нас. Вярно – с тайници или в слиповете, но все е нещо!

Може английският на Момчи да е по-зле от този на виетнамски сурикат, но нашенецът ще търчи като луд по тревата. Просто прекалено дълго е държан в ареста на едно място и си е отпочинал достатъчно. Врайков е бивш военен старшина от Белене и ще изпълнява стриктно всичко, щом става дума за пари. Два пъти го късат като ученичка със Синдрома на Даун на езиков тест на семинар на УЕФА и му е отнета значката на ФИФА. Един вид да ти вземат личната карта и да ти кажат, че не бива да хабиш ресурсите на тази планета, защото и стълба за курник не става от тебе.

Освен това е всеизвестен факт, че именно Master card е основен спонсор на турнира, а това със сигурност ще се хареса на г-н Врайков.

Христо Ристосков

ристосковТой сам си признава грешките след мачовете и поема вината за загубите на отборите.

“Грешките ми на мача в Разград (между “Лудогорец” и ЦСКА за Купата на България, завършил 1:2) са си лично мои. Тогава бях качил килограми, седях по маси, правих чики-рики и си мислех, че всичко ми е позволено. След като ме наказаха, трябваше да ходя на санаториум в Австрия, за да отслабна”, каза Ристосков преди време.

Толкова е добър, че БФС често му дава „почивки” и го вади от нарядите, за да бъде годен още няколко години за тази професия. Случвало се е неблагодарни фенове да го поступат, но предполагаме е било погрешка, няма логика иначе. Какво като е свирил две дузпи и е дал три червени картона на гостите, на всеки се случва.

Нещо ни подсказва обаче, че е способен да вбеси и иначе спокойните привърженици на Реал Мадрид, ако му се удаде възможност да свири техен мач.

Ивайло Стоянов

photo_verybig_369841

Ивайло Стоянов, по прякор Сватбата, е култов съдия. Стана по-известен с участията си в Шоуто на Слави, но за да поправи това реноме сгафи не само в 1 и 2 мача в “А” група и всичко си дойде на мястото. Честно казано няма да има проблеми да ръководи мачовете от Шампионската лига, проблем ще има да получи само наряд, но нали за това сме ние. Ще му ударим едно рамо, наш човек е – купонджия, манджия и чревоугодник. Той лично се познава с Мишел Платини, но за съжаление този от Лудогорец, което също не е малко!

Християна Гутева

72363_4417830842444_899405807_n
Това наше предложение определяме като „бижу”. Няма две мнения по въпроса. Сигурни сме, че Хриси ще ръководи по-добре мачовете от турнира от всеки наш рефер, който е способен да развали и най-интересния мач. Щом командва двуметровия Таско Тасков, със сигурност ще успее да направи същото и с гелосания Роналдо и фъстъците от Барселона. Убедени сме, че госпожица Гутева може да разтопи само с едно движения свирепия поглед на Рууни и Пепе, когато им дава червени картони за неправилно дишане. Единственият проблем в случая е Джон Тери, който ще играе сечено на Тасков и ще я покани на вечеря веднага след мача. С дедо Гигс също да се внимава.

Ахмед Ахмед

460x700

Българо-турските отношения ще се стабилизират с изпращането на този ценен кадър на всеобщата дружба, която в момента и в българския парламент е подпечатана от милувките между две-три политически партии. Сеирджи чок, алъш вериш – йок!

Трябва само чужденците да се научат, че Ахмед Ахмед няма нищо общо с куклата терорист Ахмед – „Ай кил ю!!!”. Нашият е два пъти Ахмед. Три пъти Ахмед е вече висш пилотаж, дано един ден имаме три пъти Ахмед! За четири ни е срам да си поискаме – прекалено нагло е.

Дюран Дюран, както го нарича Венци Стефанов, е от село Череша, Айтос. От село тичаме много. Цел живот тичане, цел живот на село. Познатият още като Ахмед Николайчов Гигов, заради откровената си “фенска свирка” в някои мачове на Локо Сф, е идеалният рефер за Шампионска лига, защото винаги може да си избере не един, а цели два-три отбора, които да бута напред. Евала, чичо Ахмеде! Да му бехме роднини, да знаем какво да заложим при Божков, ама нейсе…

Има още един бонус за него – може да отмени и да пусне гол над 3 пъти в рамките на няколко секунди, с което може да предизвика световна война, в която този път да не избираме Германия, ебаси.

Антон Генов

генов

Един от най-добрите ни рефери през последните десетилетия се отказа наскоро от съдийството, но ще му повдигнем кокалите. Няма да има нищо против да се върне за още 1 година, за да свири на Челси и Манчестър Юнайтед, пък ние ще съберем пари за лекарства, нема страшно.

Професията му на ветеринар му помогна много в съдийството, тъй като в родната ни “А” група е пълно с куци коне, а той знае много добре как да се оправя с тях. Хващан е с 0,7 промила алкохол в кръвта зад волана, което означава, че ензимите му за разграждане на пиячката са слаби, което пък означава, че ако жулне 1 ракия, веднага ще го познаят. Много харесваме хора, които не могат да ни излъжат.

Кефи ли те?

Холивуд – най-известният надпис в света

Атракциите на най-евтината европейска столица