in

Яко!Яко!

Българка със златен медал от космически център

Новините не са само негативни, брато. Има и такива, които носят позитивно настроение. Тази за Ния Парушева от 26-o Средно училище ”Йордан Йовков” в София е една от тях. Тя спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. Забележителното постижение е резултат от нейната упоритост и страст към науката и космоса, съобщиха от пресцентъра на Център за творческо обучение.

Ния Парушева печели приза сред около 200 участници от 5 държави. За да стигне до лагера, по-рано талантливата ученичка спечели стипендия, която ѝ даде възможността да участва.

Къде изчезна този БГ рап? (ВИДЕО)

Space Camp Türkiye е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на НАСА. Намира се в град Измир, Западна Турция, и разполага с обособен комплекс, съоръженията ”Аврора” и ”Дискавъри”; тренажори и симулатори, с които се обучават космонавтите, както и няколко контролни зали и лаборатории. Центърът за творческо обучение е официален партньор на програмата за България.

Space Camp Türkiye предоставя интензивна програма, фокусирана върху STEAM – наука, технологии, инженерство, изкуства и математика, която включва практически дейности и работа в екип.

Кефи ли те?

Клубът на бащата: Децата и телефоните (АУДИО)

Изгониха я от олимпийското село, защото спи на чуждо място