in

Смех!Смех!

Русия конфискува завод на “Рено” и започва да произвежда “Москвич”

Русия конфискува завод на “Рено” и започва да произвежда “Москвич”.

Активите на Renault Group в Русия стават държавна собственост. Това съобщи Министерство на промишлеността и търговията на Руската федерация, съобщи Дарик.

“Делът на Renault в Avtovaz е предаден в собственост на Русия в лицето на NAMI”, съобщават от министерството.

Национализираният завод на Renault ще произвежда автомобили с марката “Москвич”. Това пък разкри кметът на Москва Сергей Собянин.
Решението

“Чуждестранният собственик е решил да закрие завода на “Рено” в Москва. Това е негово право, но не можем да позволим хиляди работници да останат без работа. Ето защо реших да поема завода под управление на града и да възобновя производството на леки автомобили под историческата марка “Москвич”. Това обяви кметът.

Той добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от персонала, пряко нает в завода, и свързаните с него работници.

“Камаз” ще стане основен технологичен партньор на възстановения Московски автомобилен завод “Москвич”. На първия етап ще бъде организирано производството на класичеиски автомобили с двигател с вътрешно горене, а в дългосрочен план – и на електрически автомобили. Освен това заедно с “Камаз” и руското Министерство на промишлеността и търговията работим по локализирането на производството на максимален брой автомобилни компоненти в Русия”, уточни Собянин.

По думите му автомобилният завод на Волгоградски проспект има дълга и славна история. Преди почти сто години тя започва с производството на автомобили Форд. В продължеение на десетилетия тук се произвеждат легендарните местни автомобили “Москвич”. От 1998 г. насам заводът си сътрудничи с Рено, като от поточната линия слизат Logan, Duster и Sanderos.

“През 2022 г. ще отворим нова страница в историята на “Москвич”, добави кметът.

Русия конфискува завод на “Рено” и започва да произвежда “Москвич”

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Искаме да играем мач срещу тези двете (СНИМКИ)

Обвиниха БГ национал по FIFA в продажба на мач