in

Вреди ли марихуаната на зрението?

За употребата на марихуана има редица на брой изследвания, брато. Вредна ли е или помага? Ние не сме учени, нито политици, затова оставаме на умните глави да размишляват по темата. Факт е, че у нас не я легализират, за да има кого да вкарват в затвора, докато се случват далеч по-грозни неща в държавата. Карай.

В същото време в Гранада проведоха експеримент. Там устовиха и обявиха гласно, че употребата на лекия наркотик  засяга неблагоприятно ключови функции на зрението, пише в. “Дейли мейл”, цитиран у нас от БТА.
Според наблюдението, марихуаната води до намаляване на остротата на зрението, фокусирането и чувствителността към контрасти. Освен това се нарушава и триизмерното им възприятие (стереопсиса).

Умните испански глави провели експерименти с 31 любители на тревата в Испания. От тях 20 са братоци, а останалите 11 са Цецки на възраст между 19 и 43 години. Участниците били подложени на визуални тестове преди и след употреба на мекия наркотик. Оказало се, че той се отразява неблагоприятно на визуалните им възприятия, въпреки че 30 процента от участниците твърдели, че при тях не е настъпила промяна, а 65 процента че тя е била слаба.

Но според учените в най-силна степен марихуаната засяга контрастната чувствителност на окото. Това трябва да се вземе предвид при шофиране под въздействието на дрогата или при изпълнение на задачи от всекидневието.

Кефи ли те?

Смразяващо: Излезе новият трейлър на “Заклинанието 3: Демоничният убиец”

Двама загинаха в катастрофа с Тесла. Нито един от тях не е шофирал