in , ,

Пет книги, идеални за коледен подарък

Декември е месецът на харчовете, свинските джолани и греяното вино, брато. В последните дни на годината обичаме да си подаряваме и по някоя книга, с която да се образоваме. Именно заради това ти предлагаме да си купиш пет актуални заглавия. Ето защо:

„Христо Сточиков – Историята“ в съавторство с Владимир Памуков

Първият тираж свърши за дни, а вторият няма да изкара още дълго, брато. Ние също имаме биографията на Камата, която се чете леко и бързо. Има култови случки, които не са разказвани до сега от единствения българин, носител на “Златната топка”.

Освен това, можеш да вземеш автограф на Стоичков. Той тръгва на турне, като ще посети 5 града, за да представи своята биография. Турът стартира на 12-и (сряда) в София от 16:30 часа в Зала 6 на НДК. На 13-и Стоичков ще е в Пловдив в хотел “Тримонциум” от 17:30 часа. Следва визита в зала “Диана” в Ямбол на 15 декември (събота), а ден по-късно е в Бургас в хотел “Приморец”. Обиколката завършва на 18-и (вторник) в Гранд Мол във Варна.

“Ужас във висините” от Стивън Кинг и Бев Винсънт

Боиш ли се да летиш, брато? Този сборник с разкази има всичко: клаустрофобия, акрофобия, слабоволие. Ако възнамеряваш да летиш с която и да е авиокомпания, най-искрено те съветваме да си вземеш леко четиво вместо този сборник. Защото, дори да се чувстваш в безопасност на земята, във въздуха ще ти се прииска здраво да затегнеш предпазния колан… защото нещата ще загрубеят.

“Извисяване” от Стивън Кинг

Една от последните книги на чичо Стивън, брато. Cлучвaщoтo се cъc Cкoт Кepи – уeбдизaйнep oт Кacъл Poк – e дopи злoвeщo. Cкoт зaпoчвa дa cлaбee нeoбяcнимo, a oщe пo-нeoбяcнимo e, чe мaкap кaнтapчeтo му дa oтчитa пo-мaлкo килoгpaми, тoй пpoдължaвa дa нocи cъщия paзмep дpexи… и тeглoтo му вce тaкa нaмaлявa дopи кoгaтo cи нaпълни джoбoвeтe c тeжки пpeдмeти. Кaтo кaпaк Cкoт имa и дpугa нeпpиятнocт – нaглeд мaлoвaжнa, нo вce пaк нeпpиятнocт: кучeтaтa нa двeтe му cъceдки нeпpeкъcнaтo пpaвят бeли нa мopaвaтa му. Oпититe му дa се paзбepe c тяx “пo чoвeшки” удpят нa кaмък. А и вcички в Кacъл Poк ca нacтpoeни cpeщу Миcи и Диpдpи зapaди ocoбeнaтa им ceкcуaлнa пpинaдлeжнocт и oткaзвaт дa пoceщaвaт тexния вeгeтapиaнcки pecтopaнт. Cкoт им cъчувcтвa, нo кaк дa им пoмoгнe, cлeд кaтo гo oтблъcквaт? Haй-cтpaшнoтo e, чe дeнят, кoйтo e oтбeлязaл кaтo нулeв нa кaлeндapa, дeнят, в кoйтo тoй щe тeжи нулa килoгpaмa, нaближaвa…

“Пътека през огън и лед” от Петър Ванев

Петър Ванев не е писател, брато, или поне не беше до момента, в който реши да разкаже своята история. А тя е свързана с петмесечен преход в САЩ от границата с Мексико до тази с Канада. Говорим за истинска история, а не за измислен разказ. Говорим и за българин, зарязал успешна кариера в чужбина, за да опознае природата. „Пътека през огън и лед“ е вълнуваща история за болка, лишения, жажда, глад и сълзи. За срещи с черни мечки, гърмящи змии, рояци комари, непоносими горещини и рекордни снеговалежи през петте месеца по прашната пътека. Вълнуващ разказ за един самотен пътешественик, добротата на хората и жестокостта на дивата природа. Книга за срещи, любов и разочарование и непоколебимата воля да следваш единствената възможна пътека – напред.

Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще

Написана след повече от 50 часа разговори с Мъск и интервюта с около 300 души, книгата проследява пътя от нелекото детство на Илън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес. Авторът Ашли Ванс разказва историите на компаниите на Мъск, които променят света, и живота на човека, който, независимо дали е обичан, или мразен, възхваляван или отричан, създава едно невероятно бъдеще. А Мъск е в основата на създаването на компании като PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity, Hyperloop. На свой ред Ванс не спестява и някои истини за характера на Мъск, както и истории на негови колеги, с които той е влизал в словесни спорове. Чели сме тази книга и ти гарантираме, че има какво да научиш.

Кефи ли те?

Търсят се 60 души, които да тестват “Nutella”

Not Safe For Work
Click to view this post

Туристи правиха секс върху Хеопсовата пирамида в Египет (ВИДЕО)