in

Мързеливите живеят по-дълго, сочи ново проучване

Лежиш на дивана и мързелуваш, брато, като Цецка те обвинява, че си губиш времето. Е, вече тя може да си гледа работата или просто да продуха плика, защото ново научно изследване доказва, че мързелуването води до по-дълъг живот. Айдееее!

МАЗЕН ПАС НА ИГРАЧ ОТ ЛИВЪРПУЛ ДОКАЗВА КЛАСАТА НА ЦЕЛИЯ ОТБОР

Който го мързи, ще оцелее. Цялото проучване може да прочетеш тук, ако не верваш. Чрез изучаването на мекотели екипът от експерти установил, че видовете с нисък разход на енергия са оцелели много по-дълго от тези, дето изразходвали повече енергия.

“Може би в дългосрочен план най-добрата еволюционна стратегия за видовете трябва да бъде основана на това, че колкото по-забавен е метаболизмът, толкова по-голяма е вероятността за оцелявана. Вместо понятието “оцеляването на най-силните” в историята на живота следва да се наложи “оцеляването на най-мързеливите”, казва проф. Брус Либерман, еколог, биолог и читател на Брато.бг.

За момента изследването важи за морските обитатели, но ще го продължават и за други видове, верваме, че ще намерят същите доказателства и за хората. Ква работа, къв фитнес, кви пет лева? Лежи си, пий си бира и ни следвай във Фейсбук и Инстаграм.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Цецки с и без униформа! Много силна галерия от снимки

Азиатка показва откачен танц с… език (ВИДЕО)