in

Доматеният сок е по-добър от енергийната напитка

Понеже, брато, знаем, че си якичък и блъскаш здраво във фитнеса, решихме да те светнем относно начина ти на възстановяване след сериите с 20 кг щанга. Не че нещо…

Доматеният сок помага по-добре за възстановяване на мускулите след голямо натоварване от енергийните напитки, съобщиха приятелите от “Дейли мейл”, позовавайки се на гръцки учени.

Доматите осигуряват жизненоважни химикали, които помагат на мускулите да се възстановят и на кръвната захар да се нормализира. Благодарение на тях вредните нива на ензими и протеини, увреждащи мускулите и мозъка, се връщат по-бързо в нормата.

За изследването си гръцки специалисти са направили тестове с 15 атлети за период от два месеца, като са ги изследвали преди, по време на тренировки и след тях. Деветима от спортистите получавали доматен сок след тренировките, а останалите – обичайната си енергийна напитка. Резултатите показват, че доматеният сок е много по-ефикасен.

Известно е, че антиоксидантите в доматите и съдържащият се в тях ликопен намаляват опасността от рак и сърдечносъдови заболявания. Да си знаеш…

Кефи ли те?

Да свириш на дупе. Буквално (ВИДЕО)

Един от най-опасните опити за световни рекорди