in , ,

Стани Чичо Пенчо на новия “Football Manager 15” (СНИМКИ)

След по-малко от 2 седмици, брато, излиза новата “Football Manager 2015”. Най-реалният симулатор за футбол, който може да съществува. Какво ще откриеш? Много нови промени в играта, която ще те накара да виеш като Вили Вуцов на тъчлинията след победа. Естествено, ние първи ще те запознаем с новостите.

Нов дизайн

Новият интерфейс е коренно различен от старите версии на играта. Сега има странична лента с “бързи” бутони. Един вид това е твоят панел, с който ще работиш. Много е лесно. Честно! В живота се изискват цел дни, за да се направят тези неща, на теб ти се осигуряват за секунди. Внимавай Венци Стефанов на Славия да не разбере колко ти е готино с тая игра, щото може да ти скочи трупешката.

Ти избираш какъв треньор да бъдеш

В началото на играта избираш какъв тип мениджър искаш да бъдеш. Вариантите са два – тактически специалист тип Чичо Пенчо или онзи с анцунга – Георги Иванов. Има и резервен вариант, може да си комбинация от двете. Ако искаш да си Чичо Пенчо, това означава, че щабът ти ще се грижи за тренировъчния процес, за който ще получаваш доклади. Ако искаш да си бате Гонзо, ти всеки ден ще си на игрището и сам ще избираш своя начин на провеждане на подготовка. Яко, а? Жалко, че не можеш да набиеш шамарите на тия копелета, дето се лигавят и си слагат ръцете на кръста под формата на буквата Ф.

Нов 3D Match Engine

Още нови работи – над 2000 нови анимации и движение на играчите по терена. Край на дървените кибритени клечки. Ще видиш и много нови технични изпълнения, движението на високите играчи и на ниските също е направено максимално реално. Абе, по-просто казано: играчите изглеждат повече като реални, отколкото като роботи. Три Пи О от Междузвездни войни няма работа тук! Освен всичко останало, можеш да даваш наставления на играчите си от тъчлинията, което е супер яко. Внимаваш обаче да не те удари някоя топка в гърба. Ако стане така, хващаш се за лицето, падаш като талпа и бавиш играта, нагнетявайки напрежение.

Нови роли на играчите

Общо са 4 или по две нови задачи за плеймейкърите и две нови за крилата. Не може да се разхождат като Влади Гаджев, който според нас може да играе само националния отбор по футбол за бездомници. Има такъв, не се шегуваме.

По-ефективно и реалистично разузнаване

Отиваш в при скаутите и им казваш: “Спрепачи, намерете ми десен външен между 18 и 23 години, който е готов за първия състав, а не тепърва да го уча на топче”. Хоп и готово! Скаутите търсят и след известно време имаш доклад с набелязаните играчи. Освен това сега не можеш от първия доклад да получи най-подробните качества на даден състезател. Трябва да го следиш известно време, като можеш да зададеш период от 1 до 3 мача или от 1 до 3 месеца. Колкото повече, толкова по-точен ще е докладът. Риск печели, риск губи, или както казва Ицата Стоичков – койт играй – пичели, койт не играй – не пичели.

По-бързо и по-интелигентно търсене

С написването на една буква в търсачката ти излизат абсолютно всички съвпадения. Нещо като “Гугъл”. Търсачката е по-добра даже и от тази на Брато.бг, признаваме без бой.

Засилено взаимодействие с личностите в отбора

Еми, глей са каква е раотата, ние играем с Ман Юнайтед и оня лилипут плешив Руни нещо мрънка, че не искаме да го пуснем да ходи в Челси. Заради него се еба майката на цялата хармония в съблекалнята и почнаха и други да се обаждат. Един иска в Челси, друг в ПСЖ. Това е ситуация, с която се сблъсква абсолютно всеки мениджър в реалния живот, така че не се оплаквай. Забавно е да кажеш на Руни така: “Не знаех, че си човек, който го интересуват материалните неща в живота”. Фак ю ол, ти пак си номер едно, брато.

По-голямо разнообразие от връзките с медиите

По-яки въпроси, брато. Като треньори на Юнайтед, нас ни спират в тунела преди мача и ни питат: “Има ли някои изненади в състава? Това ще помогне ли да биете Арсенал на “Емиратс”?” А ние казваме: “Ша видиме”.

Актуализиране на правилата за финансовия феърплей

Трябва да внимаваш, защото чича ти Мишел Платини дебне и може да ти запорира сметките и курец трансфери. После ще палиш свещи и ще искаш Сашо Томов да продава акциите на клуба, за да оцелееш. Верно, бе! Така е.

Подробен профил на мениджъра

Всичките ти резултати, които си постигнал начело на тимовете, с които си работил. Има ги. Даже хиксовете с аматьорските отбори се записват в тази статистика, нема мърдане.

По-задълбочени и разнообразни интервюта за работа

Преди да поемеш отбор се явяваш на интервю за работа, където можеш да се пазариш за бюджет, заплати, бройка на треньорите в клуба и всякакви такива глупости. Тук трябва да си изиграеш картите блестящо.

Разбира се, изброихме ти само част от новите неща. Ако си фен на играта, няма шанс да я пропуснеш и тази година. В момента можеш да си я купиш за 29.99 паунда. Ние сме тарикати и я имаме, понеже сме част от пичовете по света, които следят за бъгове и репортват на създателите й.

Имаме достъп до бета-версията на играта и честно да ти кажем няма по-яко нещо, което може да бъде измислено от човек. Сега ще ти пуснем малко скрийншотове със съдействието на Football Manager Bulgaria, за да добиеш представа за качествата на най-апетитните играчи в българското първенство.

Обещаваме скоро да получиш от нас и пълния списък на най-добрите таланти в света за играта, пълно инфо за т.нар. wunderkind – години, отбор, националност, цена. Купуват се още млади, после няма да имаш пари да си ги позволиш. Това е съвет, брато.

Кефи ли те?

Най-странните комбинации на маса, от които ще си оближеш пръстите

Мотивиращата история на един велик мъж