in , ,

Ще настръхнеш! Топ мотивиращи сцени от филми (ВИДЕО)

 tumblr_m3ktsrAycO1rtptbso1_1280

Много е важно след всеки изгледан филм да извличаш по нещо положително. В днешно време лентите станаха толкова много, че голяма част от тях се повтарят като сюжет, даже вече знаеш къде ще е тъпо, а отегчението ти стига до там, че напускаш демонстративно залата и отиваш да си искаш парите на касата с цялата злоба, която си насъбрал през последния час. Както и да е.

Все пак има кино продукции, които те карат да настръхнеш, да се просълзиш, да станеш на крака. В голяма част от тях участват най-добрите актьори, които в сюблимен момент изнасят реч, която може да те вдъхнови да излезеш навън и да потичаш без конкретна посока.

Решихме да извадим 10 от най-силните и мотивиращи речи от филми, които сме гледали някога.

“Добрият Уил Хънтинг”

Не са случайни 2-те награди “Оскар”, които филмът печели. Виж част от аргументите във видеото. Действието се развива в Бостън, Масачузетс и разказва историята на Уил Хънтинг, млад мъж с изключителни дарби в областта на математиката, който обаче работи като чистач в Масачузетския технологичен институт.

“Чудо” (2004)

Чудото разказва истинската история на Хърб Брукс (Ръсел), играчът превърнал се в треньор, който ръководи олимпийски хокеен отбор на САЩ през 1980 г. Янките трябва да се изправят срещу непобедимия руски отбор.

“Смело сърце”

Лидер на бунтовническите шотландци, Уилям Уолъс увещава народа си да се бори за свободата си и да не живее повече в робство. Филмът е по действителен случай, както и речта, която той дава преди битката при Стърлинг.

Денят на независимостта”

Извънземните почти са завладели Земята. Президентът на САЩ е събрал флот, с който да отиде да се бори срещу тях. Нито един от пилотите не знае дали ще се върне обратно при семейството си, не е ясно дали мисията ще бъде успешна. Президентът Уитмор държи надъхваща реч. Той говори за работа в екип, свобода и за това, че никой не трябва да не се предава.

“Роки”

Силвестър Сталоун в ролята на Роки дръпва здраво конско на своя пораснал син. Боксьорът е повече от убедителен в речта си, с която обяснява на сина си, че трябва да поеме повече отговорността за собствения си живот.

“Гладиатор”

Бившият римският генерал Максимус стои пред жадната за кръв публиката. Той сплотява всички гладиатори с една основна мисия: „Бъдете единни и ще победим римската армия“.

“Усещане за жена”

Филмът разказва историята на примерния ученик Чарли Симс (О`Донъл) от елитна частна гимназия, неволно забъркан в хулиганска подигравка срещу директора на училището. Произхождайки от работническо семейство той трябва да работи през почивните дни за да припечели пари за джобни и коледен самолетен билет до родното място.

“Преследване на щастието”

В този филм Уил Смит ще ти обърне представите за живота. Ако не си го гледал, което е малко вероятно, задължително да си го намериш.

“300”

Шепата спартанци правят подвиг преди толкова и кусур години, но историята се помни. Ето така са си говорили най-вероятно.

“Всяка една неделя”

„Играй, за да не те изиграят!”е мотото, което води персонажите в спортната драма на Оливър Стоун. Спортният дух е едно от най-мотивиращите неща тук и сега.

Кефи ли те?

Истински цигани (СНИМКИ)

Свинско. Твърде свинско