in ,

Топ 10 филми по истински случаи

braveheart_wallpapers06

Има филми, които си заслужава да гледаш, има и такива, които те карат да съжаляваш, че си ги пускал.

Представяме ти 10 от най-силните ленти на всички времена. Няма да сбъркаш, ако си ги намериш и запълниш някоя скучна вечер. Нещо повече, въпросните кино продукции ще ти донесат даже малко познания, тъй като са по действителен случай.

aviator_jpg

№10: Авиаторът
Оцента на imdb – 7.5/10
Година – 2004
Режисьор – Мартин Скорсезе
В ролите – Дани Хюстън, Джон С. Райли, Уилем Дефо, Кейт Бекинсейл, Адам Скот, Кейт Бланшет, Алек Болдуин, Гуен Стефани, Джуд Лоу, Адам Скот, Мат Рос, Леонардо Ди Каприо

Биографичен филм, разказващ за първите години на легендарния Холивудски режисьор и авиатор Хауърд Хюз . Лентата се фокусира върху най-силния му период, който е от края на 1920 до средата на 1940-те.

The Social Network

№9: Социалната мрежа
Оценка на imdb – 7.9/10
Година – 2011
Режисьор – Дейвид Финчър
В ролите – Джеси Айзенбърг, Арми Хамър, Джъстин Тимбърлейк, Андрю Гарфилд, Рашида Джоунс, Руни Мара, Макс Мингела, Бренда Сонг, Джоузеф Мазело

Филмът разказва за младия студент Марк Зукерберг, който създава сайта за социални контакти Фейсбук. Точно този, в който в момента ти си онлайн, брато. По-късно Марк е призован от двама братя, които твърдят, че е откраднал идеята им.

Zodiac DVD

№8: Зодиак
Оценка на imdb – 7.7/10
Година – 2007
Режисьор – Робърт Финчър
В ролите – Джун Даян Рафаел, Елиас Котеас, Джейк Джиленхол, Марк Ръфало, Брайън Кокс, Антъни Едуардс, Робърт Дауни-мл.

Действителна история, разказваща за известeн сериен убиец от Сан Франциско и напрегнатото му преследване от полицията. „Зодиак” е изключителен трилър от режисьора на „Седем” и „Боен клуб”.

Memoirs_Of_A_Geisha-[cdcovers_cc]-front

№7: Мемоарите на една Гейша
Оценка на imdb – 7.2/10
Година – 2005
Режисьор – Роб Маршъл
В ролите – Жан Зъи, Кен Уатанабе, Мишел Йео, Коджи Якушо, Юки Кудо, Каори Момой, Гонг Ли

Нита Саюри разкрива как се издига от риболовното село, където е родена до една от най-прочутите гейша в Япония.

Beautifulmind

№6: Красив ум
Оценка на imdb  – 8.1/10
Година – 2001
Режисьор – Рон Хауърд
В ролите – Джош Лукас, Ръсел Кроу, Ед Харис, Дженифър Конъли, Пол Бетани, Кристофър Плъмър

Брилянтният професор и математик Джон Наш (Ръсел Кроу) прави невероятни открития за Tеорията на игрите. Точно когато е на прага на международното признание, приема тайна работа в областта на криптографията. И това е най-голямата му грешка.

Стресът разрушава крехкото му чувство за реалност и Наш се изгубва в света на илюзиите. Диагнозата е шизофрения. С огромни усилия и с безрезервната подкрепа и любов на съпругата си, Наш не спира да работи върху теориите си, една от които му носи Нобелова награда.

Lessons from the King-s-Speech-How-to-Influence-without-Authority

№5: Речта на краля
Оценка на imdb – 8.1/10
Година – 2010
Режисьор – Том Хупър
В ролите – Колин Фърт, Хелена Бонам Картър, Гай Пиърс, Тимъти Спол, Джефри Ръш, Тим Дауни, Майкъл Гембън, Дженифър Ел

Историята тук е на краля на Великобритания Джордж VI, който има проблеми при изнасянето на речи и спешно се нуждае от логопед.

На прага на Втората вветовна война, когато държавата има нужда от силно управление, за да помогне на съпруга си, Елизабет (Хелена Бонъм-Картър), бъдещата Кралица Майка, наема ексцентричния логопед Лайнъл Лог (Джефри Ръш), с когото по време на терапията крал Джордж VI изгражда необичайно приятелство.

The-Pianist-5180-716

№4: Пианистът
Оценка на imdb – 8.5/10
Година – 2002
Режисьор – Роман Полански
В ролите – Ейдриън Броуди, Франк Финлей, Морийн Липман, Емилия Фокс, Ед Стопард, Томас Кречман

Музикант поляк от еврейски произход се бори да оцелее, след като германската армия щурмува Варшава по време на Втората световна война. Владислав Шпилман е пианист във Варшавското радио и е принуден да се крие от нацистите.

№3 Смело сърце
Оценка на imdb: 8.4
Година – 1995
Режисьор – Мел Гибсън
В ролите – Брайън Кокс, Брендън Глийсън, Мел Гибсън, Софи Марсо, Патрик Макгуън, Катрин Макормак, Ангъс Макфейдън

Не вярваме да има човек, който не е гледал този филм. Дават го през седмица по кабеларките. Мел Гибсън влиза в ролята на шотландски войн, който е принуден да се изправи срещу английската тирания, която е надвиснала над страната му. Когато тайната му булка е изнасилена и убита от английски войник, започва бунт, който е предвождан именно от Гибсън.

“Смело сърце” разказва една вдъхновяваща история, изпълнена със страст, предателство и безмерна смелост – истинско постижение в историята на филмовото изкуство.

№2 Хвани ме, ако можеш
Оценка на imdb: 7.9/10
Година – 2002
Режисьор – Стивън Спилбърг
В ролите – Том Ханкс, Леонардо Ди Каприо, Дженифър Гарнър, Джеймс Бролин, Мартин Шийн, Кристофър Уокън, Ейми Адамс, Натали Бeй, Елизабет Банкс

Вдъхновен от действителна история на Франк Абигнейл – младши, мошеник и гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои безнаказано милиони долари. Том Ханкс се впуска в преследване на изпипания бандит, но развръзката е повече от любопитна.

№1 Списъкът на Шиндлер
Оценка на imdb: 8.9/10
Година – 1993
Режисьор – Стивън Спилбърг
В ролите – Ралф Файнс, Ембет Дейвиц, Лиам Нийсън, Каролайн Гудал, Бен Кингсли

Лентата разказва за невероятната история на Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън), който спасява живота на повече от 1100 евреи по време на Холокоста.

Използвани източници

cinefish.bg
imdb.com

Кефи ли те?

Вратар вкара гол от 80 метра разстояние (ВИДЕО)

РПУ “Оня свят” – задължителен филм за гледане