in ,

20 000 фенове на “Междузвездни войни” трещяха в Германия

Trooper

Мащабна фен среща си организираха почитателите на сагата “Междузвездни войни” в Есен, Германия. Te се видяха с някои от любимите си актьори и им досаждаха за автографи, но няма как да е иначе.

Сред специалните гости на събитието в Есен бяха няколко души, тясно свързани с легендарната космическа сага. Продуцентът Катлийн Кенеди, актьорът Антъни Даниелс, който озвучава C-3PO – златният друид и централен персонаж във всички шест епизода на „Междузвездни войни“, Кери Фишер, която направи незабравима роля като принцеса Леа Органа в оригиналната трилогия, Иън Макдайърмид, познат в образа на Император Палпатин или Дарт Сидиъс, и Джереми Бълок, изпълняващ ролята на Боба Фет. Това пишат нашите приятели от Форум Филм България.

Ето ти малко видео преди да дочетеш материала:

 

На срещата в Германия президентът на „Лукасфилм“ и продуцент на  „Междузвездни войни: Епизод VII” Катлийн Кенеди обяви завръщането на легендарния композитор Джон Уилямс в екипа на космическата сага, с което предизвика вълна от радостни възгласи. Талантливият композитор е автор на музиката към всички шест филма за „Междузвездни войни“. Неговите композиции за симфоничен оркестър са сред най-познатите и обичани музикални теми в киното. От класическата „Основна тема”, представена в „Междузвездни войни: Епизод IV Нова надежда“ и зловещият „Марш на Империята“ в „Междузвездни войни: Епизод V Империята отвръща на удара“ до вълнуващата и динамична „Дуелът на съдбата“ от предисторията на трилогията, музиката на Уилямс не спира да завладява новите поколения киномани, допълват от Форум Филм България, чието име споменаваме за втори път, защото са страшно готини.

Друга голяма новина, която бе съобщена в Есен по време на интервютата, водени от легендарния актьор Уоруик Дейвис, е излизането на нов анимационнен сериал Star Wars Rebel, който ще бъде излъчван по Disney XD от есента на 2014 г.

Darth_Vader

В самия край на двудневния фестивал, посветен на „Междузвездни войни“, представители на „Лукасфилм“ зарадваха дългогодишни фенове на оригиналната трилогия, млади почитатели, запалени от новите епизоди на „Междузвездни войни“, геймъри, читатели, създатели на костюми, артисти, колекционери и обикновени посетители с още една очаквана от всички новина, обявявайки мястото и дните на следващата им среща. От 16 до 18 април 2015 г. в Анхейм, Калифорния, феновете на сагата ще се срещнат отново, за да обменят спомени или да завържат нови запознанства, обединени от страстта и интереса си към постоянно разрастващата се вселена на „Междузвездни войни“.  Несъмнено за много от тях остава надеждата, че основната атракция през пролетта на 2015 г. ще бъде присъствието на актьорите от „Междузвездни войни: Епизод VII”, чиято кинопремиера е планирана за същата година.

Кой е композиторът на “Междузвездни войни” Джон Уилямс?

JohnWilliams_int_620x350

Джон Уилямс, чиято кариера продължава вече шест десетилетия, е спечелил пет награди „Оскар“ и е създал музиката за някои от най-популярните и възхвалявани от критиката филми на всички времена. Сред тях освен шестте части на „Междузвездни войни“ са още „Челюсти“, поредицата „Индиана Джоунс“, „Извънземното“, „Джурасик парк“, „Линкълн“ и безброй други.

Композиторът се присъединява към нарастващия списък от звезди, които ще работят по „Междузвездни войни: Епизод VII”, сред които са още режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс, сценаристът Майкъл Арндт и консултантите Лорънс Касдан и Саймън Кинберг.

Коя е Катлийн Кенеди, представител на “Лукасфилм”?

Kathleen_Kennedy sm

С осем номинации „Оскар“ Катлийн Кенеди е един от най-успешните и уважавани продуценти във филмовата индустрия днес. Лично избрана от Джордж Лукас, тя се присединява към „Лукасфилм“ през 2012 г.  Зад гърба си Кенеди има реализирани над 60 филма, които общо са спечелили над 120 номинации и 25 награди „Оскар“. Сред тях са исторически за киното продукции като „Джурасик парк“, „Индиана Джоунс“ и „Извънземното“. Някои от режисьорите, с които Кенеди е работила, са Стивън Спилбърг, Дейвид Финчър, Мартин Скорсезе, Клинт Истууд, Робърт Земекис и др. Преди да се присъедини към „Лукасфилм“, Катлийн Кенеди управлява The Kennedy/Marshall Company, създадена през 1992 г. заедно с режисьра и продуцент Франк Маршал. През 1982 г. заедно с Маршал и Стивън Спилбърг е съосновател на изключително успешната Amblin Entertainment.

Кой е Антъни Даниелс,  C-3PO?

anthony-daniels-pic-sm-70975990

Антъни Даниелс не за първи път присъства на честванията на „Междузвездни войни“, но винаги се забавлява. В допълнение към неговия значителен принос към филмите, актьорът е и виден ерудит по отношение на наследството на космическата сага, тъй като през последните три години е  диктор на грандиозното събитие Star Wars In Concert – поредица от концерти с участието на симфоничен оркестър и хор, по време на които на огромни екрани се излъчват кадри от филмовата сага. Въпреки че изпълнява роля на герой, „който не е добър разказвач“, Даниелс прави точно това на всеки концерт. Благодарение на участия в Европа, САЩ, Канада и Мексико, енергията на тези събития изцяло е променила чувствата му към „Междузвездни войни“. По неговите думи освен, че се вълнува, за него е и голяма чест да бъде част от явлението „Междузвездни войни“.

Коя е Кери Фишър, прекрасната принцеса Леа в “Нова надежда”?

princess-leia-stormtroopers-high-definition-star-wars

Кери Фишър е едва на 19 години, когато става културна икона с ролята на принцеса Леа в „Нова надежда“. Филмовата й кариера започва още по-рано, с роля в „Shampoo“ през 1975 г., където играе с Уорън Бийти. Кери е дъщеря на актрисата Деби Рейнълдс и певеца Еди Фишър. Освен в „Нова надежда“, „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на Джедая“, Фишър участва и в няколко други кино и телевизионни продукции, сред които „Блус Брадърс“, „Когато Хари срещна Сали“ и др.

Кефи ли те?

Впечатляващи кино трансформации (Част втора)

Китарите на рок звездите (СНИМКИ)