in

Яко!Яко! Смех!Смех!

110 години Луи дьо Фюнес (ВИДЕО)

Далеч преди турските сериали, филмите за джендъри и бозите, имаше смислени и смешни продукции, брато. Затова и са се превърнали в легенди на киното, въртят се по кабеларките все още, защото без значение от епохата, качеството си е качество.

И като говорим за качество…Виктор Пивер, Леополд Сароян, комисар Жув, инспектор Крюшо…не едно поколение познава емблематичните образи на прочутия френски актьор и комик Луи дьо Фюнес, от чието рождение се навършват 110 години, брато!

Излезе нов трейлър на “Мълчанието е злато” (ВИДЕО)

Малкият голям французин продължава да е популярен и до днес, защото е “междупоколенчески” актьор. Така го нарече навремето авторката на “Луи дьо Фюнес – Ей, вие, гледайте ме тук!” Софи Адриасен, визирайки способността на филмите му да събират пред екрана цялото семейство с неговите различни поколения.

Дьо Фюнес е наричан и шампион на боксофиса – снимал се е в над 150 филма, гледани от стотици милиони зрители. “Голямата разходка” (1966), в която двамата с Бурвил формират невероятен комичен дует, остава в продължение на няколко десетилетия най-гледаният френски филм.

“Той олицетворява всичко, което най-малко харесваме в самите нас. Надутият началник, лошото ченге. Всичко, което хората с удоволствие ненавиждат”, пише Адриасен, която е едва на шест месеца през януари 1983 г., когато Луи дьо Фюнес умира от инфаркт на 68-годишна възраст.

В представителите на почитателите на киното Луи дьо Фюнес неизменно изниква с неподражаемите си лицеви изражения, дори само едно от които е в състояние да предизвика неистов смях сред публиката.

Кефи ли те?

Излезе нов трейлър на “Мълчанието е злато” (ВИДЕО)

Пием за международния ден на бирата