in

WTFWTF

Акули дадоха позитивен тест за кокаин

Доверие никому, брато! Настанаха времена, че вече дори животните не са това, което бяха.  Филмът “Кокаинова мечка” е по действителен случай, но кой е предполагал, че акулите също ще започнат да взимат бело. Е, това вече е факт!

Случи се в Южна Америка, където коката и кафето се ползват еднакво. Акули в океана срещу бреговете на Бразилия са дали положителен тест за кокаин и това е ярка демонстрация как масовото разпространение на наркотици се отразява и на дивата природа, казват екипът на публикация в списание Science of the Total Environmen. Според учените статията “Кокаинови акули” е първият случай за регистриране на наркотика и ключови негови съставки в тези същества.

През април тази година друга публикация показа, че следи от кокаин и медикаменти са откривани във водата, отлаганията по дъното и морски животни на залива Сантос срещу щата Сао Паулу. Първо си помислили за проучванията от 2017 г., че причината може да е сезонът на карнавалите, когато се струпват много хора и дрогата се шири сред тях. Но данните са събирани и извън това време от годината и концентрациите водата на повърхността, в риби, скариди и миди са били “огромни” и натрупването на кокаин в района е започнало още от 30-те години на ХХ век.

Кефи ли те?

Какви са последствията от срива на Microsoft?

Мъж обезглави чайка с голи ръце, откраднала пържените картофи на дъщеря му