in

WTFWTF

Бира от кока ще пият вече в Боливия

Зареждаме се с бира за предстоящото Европейско, но в Боливия пивото вече има съвсем друг произход, брато. Там го правят от листа на кока, като все още не е ясно дали някога ще бъде одобрена за продажба по света, но отговорът ти е ясен, нали?

В квартал на столицата Ла Пас се разнася сладникавият аромат на кока, накисната в бъчви – това е лицензираната от властите дестилерия El Viejo Roble (“Старият дъб”), която от години произвежда алкохол от листа на кока, а сега се готви да пусне на пазара нова бира, напоена с кока.

Джак Грийлиш получи повиквателна от бар

„Бирата може да бъде горчива, но със сладкия привкус, който ѝ придаваме с кока, тя става по-вкусна“, казва Адриан Алварес, управител на дестилерията El Viejo Roble, където също така се произвеждат водка и ром с вкус на кока.

Все още е под въпрос дали Боливия ще успее да убеди света да приеме факта, че новата бира съдържа екстракт от издръжливите зелени листа, известни отвъд границите ѝ като основна съставка на кокаина. Но неотдавнашното историческо решение на Световната здравна организация да проучи ползите от коката, които не са наркотични, съживи старите надежди на боливийските фермери, производители и търговци.

Кефи ли те?

Национал се контузи при радост след гол дни преди Евро 24 (ВИДЕО)

Попето: Сираков ми каза, че съм приключил, пратих му sms след купата (ВИДЕО)