in

Смех!Смех!

Копира ли “Найк” от “Адидас”?

Има редица спортни фирми, брато, но само няколко са наистина големите. И те са във война, това е ясно. И тя продължава, това също е ясно. Сега американският производител на “Найк” ще трябва да издърпа от пазара някои свои артикули, след като германският съд постанови, че те приличат твърде много на “Адидас”.

Висшият регионален съд в Дюселдорф стигна до това решение след обжалване, но отхвърли иска на “Адидас” по отношение на някои други продукти на “Найк”, които също са украсени с три ивици.

Продават алкохолна светена вода

За разлика от по-долната инстанция Висшият регионален съд е видял значителни различия с дизайна на “Адидас” във въпросните стоки. “Не всеки панталон с ивици отстрани може да бъде забранен”, се посочва в съдебното решение, което е окончателно.

През 2022 г. “Адидас” заведе дело, твърдейки, че запазената му марка – три успоредни ивици, пръсъства в пет модела спортни панталони на “Найк”.

“Найк” обжалва решението на по-ниската инстанция, постановила забрана за продажба в Германия и на петте модела, но регионалният съд потвърди решението си, което принуди американската компания да се обърне към по-горната инстанция.

Кефи ли те?

Продават алкохолна светена вода

Новият треньор на “Барса” взима два пъти по-малко от Шави