in

Яко!Яко!

Наш ученик със сребърен медал на Международната олимпиада по философия

Добрите новини трябва да получават гласност, брато. Затова сме тук с една такава. Отнася се за единадесетокласникъ Венцислав Велев от Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе, който спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки. С по-добър резултат от него бяха само двама ученици – златните медалисти от Германия и Китай. В олимпиадата участваха над 110 ученици от 52 страни.

Вече трета година поред български ученици печелят медали от олимпиадата по философия, в която медалистите са между 5 и 10 ученици от целия свят.

Brato.bg основа Клубът на бащата, поканен си и ти

Сребърният медалист Венцислав Велев писа философско есе върху мисълта на известния еврейски философ от XII век Мойсей Маймунид от книгата му „Ръководство за озадачените“: „Понякога истината блести толкова изящно, че я възприемаме ясна като ден. Материята и навикът обаче хвърлят було върху нашето възприятие, връщайки ни обратно в тъмнина, гъста колкото преди това…“.

В олимпиадата тази година до участие бе класиран и единадесетокласникът Ивайло Христов от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна.

Учителите на нашите олимпийци Миглена Дамянова-Радойска от МГ „Баба Тонка“ и Палмира Дачева от МГ „Д-р Петър Берон“, както и лекторите, участвали в подготовката на националния отбор, са с най-голям принос за техните успехи.

Кефи ли те?

Наши рибари прославиха България по света

Имаме лига на Brato.bg с прогнози за Евро 2024