in

Яко!Яко!

Продадоха копие на първия комикс със Супермен за милиони

Има хора с пари, които не знаят как да ги харчат, а има и такива, които умело оползотворяват финансовите си възможности. Следващият пример няма да го категоризираме, но е достатъчно любопитен.

Дензъл Уошингтън за успеха

Той е от Далас, Тексас, където богато брато плати 6 млн. щатски долара за екземпляр от комикс с първата поява на супергероя Супермен. Списанието е от далечната дори за нас 1938 г. Сумата пък е рекордна.

Според аукционната къща „Херитейдж Окшънс“ (Heritage Auctions) рядкото копие на първия брой на „Екшън Комикс“ (Action Comics No. 1) е продадено на анонимен купувач в четвъртък. От организаторите на аукциона определят първия брой на „Екшън Комикс“ като „най-важния комикс, публикуван някога“. Супермен, който се появява за първи път през пролетта на 1938 г., „остава изключително подобен на версията“, която съществува в комиксите и и на големия екран. В допълнение към появата на Човека от стомана книгата представя и централната любовна история на супергероя и журналистката Лоис Лейн.

Днес има само 100 оцелели екземпляра от този брой от общо 200 000. Отпечатани са от National Allied Publications, предшественика на „Ди Си Комикс“.

Продажбата на първия брой на „Екшън Комикс“ беше част от четиридневен аукцион, на който бяха предложени няколко известни супергерои и редки комикси с тяхно участие.

Кефи ли те?

Ники Михайлов за бебето: При мен всичко става по трудния начин (ВИДЕО)

Появи се първи трейлър на “Жокера: Лудост за двама” (ВИДЕО)