in

Яко!Яко!

“Адидас” променя №4 за екипа на Германия заради нацистки скандал

Европейското първенство наближава, а успоредно с това се покачват и градусите на настроението, брато. Не така стоят нещата в Германия. Знаеш, там са сериозни, строги и дисциплинирани. Пият бира само петък и събота, разреждайки я с швепс.

Симулация предсказа: България ще спечели 55 пъти Световното по футбол

И тъй като са именно такива, феновете на Бундестима няма да имат възможност да посетят Евро 2024 с тениски на Германия с №44 на гърба. Защо? Защото останалите отбори, начело с Полша, няма да искат да участват.

Adidas, които се радват на сериозни обороти в Бургас, обяви, че оттегля и няма да позволи използването на двете четворки върху гърба на новите фланелки на Германия. Защо? Дизайнът бил подобен на символите на SS, Schutztaffel – защитния отряд в служба на Адолф Хитлер и на Нацистка партия.

Приликата предизвика много критики в социалните мрежи, след като миналата седмица фирмата пусна новите дизайни на фланелките на националния отбор за Европейското, което ще се проведе именно в Германия.

„Ние ще блокираме персонализирането на тениски в нашия онлайн магазин“, каза говорителят на Adidas Оливер Брюген пред германската информационна агенция DPA.

„Хора от около 100 нации работят в Adidas нашата компания се застъпва за насърчаване на разнообразието и приобщаването. Като компания ние активно се противопоставяме на ксенофобията, антисемитизма, насилието и омразата във всяка от техните форми“, обясни Брюген.

В крайна сметка стана ясно, че ще се промени дизайна на цифрата 4 за новите екипи. Това съобщи Германският футболен съюз (ДФБ).

Кефи ли те?

Лъжите, от които ни е писнало (Част 2)

63-годишен свещеник се ожени за 12-годишно момиче