in

Яко!Яко!

Киното оцени високо “Опенхаймер”, но не и “Барби”

Раздадоха Оскарите в Холивуд

“Опенхаймер” на режисьора Кристофър Нолан e големият победител в Холивуд, брато. Филмът спечели внушителните седем награди “Оскар”, включително и водещата за най-добър филм.

Останалите категории, в които драмата за създаването на атомната бомба триумфира, са за най-добър режисьор – Кристофър Нолан, най-добър актьор – Килиън Мърфи, актьор в поддържаща роля – Робърт Дауни Младши, оригинална музика, операторско майсторство, монтаж.

Съперници на “Опенхаймер” в категорията за най-добър филм бяха “Барби”, “Американска литература”, “Анатомия на едно падане”, “Заседналите” (The Holdovers), “Убийците на цветната луна”, “Маестро”, “Минали животи”, “Клети създания” и “Зона на интерес”.

Това е първата продукция на Кристофър Нолан с награда “Оскар” за най-добър филм. Той преди това е печелил признание от критиката с трилогията “Батман в началото”, “Черният рицар”, “Черният рицар: Възраждане”, “Престиж”, “Генезис”, “Мементо” и други филми. Това е и първият му “Оскар” за най-добър режисьор.

Наградата за най-добра актриса получи Ема Стоун за ролята в “Клети създания”, а за най добра актриса в поддържаща роля – Давайн Джой Рандолф от “Заседналите”.

Наградата за най-добър международен филм спечели драмата за Холокоста “Зона на интерес” на режисьора Джонатан Глейзър от Великобритания, а за най-добър документален филм – “20 дни в Мариупол” за войната в Украйна.

“Момчето и чаплата” спечели наградата “Оскар” за най-добър анимационен филм.

Съперникът на “Опенхаймер” по зрителски интерес “Барби” спечели само една награда “Оскар” – за оригиналната песен на Били Айлиш и брат й Финиъс О’Конъл.

Наградата за най-добър оригинален сценарий получи “Анатомия на едно падане”, а за адаптиран сценарий – “Американска литература”.

Водещ на 96-ата церемония за наградите “Оскар” в театър “Долби” в Лос Анджелис беше Джими Кимъл.

Кефи ли те?

Instagram пусна тайна игра в месинджъра (ВИДЕО)

Мъж преби сам трима в асаньор (ВИДЕО)