in

Яко!Яко!

Новият филм на Мадс Микелсен тръгва по кината

След участието си в наградения с „Оскар“ – „Още по едно“, Мадс Микелсен влиза в главната роля в датския исторически филм „Обетованата земя“. Микелсен е познат на масовата публика с ролите си в „Казино Роял“, от поредицата за Джеймс Бонд, с брилянтното представяне на основния антагонист, Доктор Стрейндж, сериала „Ханибал“, в който убедително изиграва титулярния психиатър-канибал, както и с участието си в „Индиана Джоунс и часовникът на съдбата“.

Премиерата на предисторията “Игра на тронове” в края на 2025 г.

Преди да представи новия си филм, датският актьор беше отличен с наградата „Златно око“ на филмовия фестивал в Цюрих като признание за неговата „успешна кариера и гъвкавост“. Несравнимият му талант да очовечава дори най-жестоките герои, придава различни нюанси на злодеите, в които се въплъщава, създавайки незабравими образи. Той се потапя напълно в ролите си и завладява публиката с присъствието си.

Последният филм на Микелсен – „Обетованата земя“ е вторият проект с негово участие, режисиран от Николай Арсел. Действие се развива в Дания през XVIII век. Капитан Лудвиг Кейлен (Мадс Микелсен) е ветеран от войната, който се отзовава на призива на краля да се опита да култивира безплодните и безправни ютландски земи, с обещанието, че ако успее, ще получи благородническа титла. Сам, насред безмилостен пейзаж, Кейлен демонстрира изключителната сила на човешкия дух.

Пустошта не се поддава на подчинение. Но най-голямата пречка пред успеха му не е природата, а човекът. История, впечатляващо богата на детайли, която е порочна в деконструкцията си за това как нечестивите хора ще се борят да задържат властта на всяка цена. „Обетованата земя“ се превръща в приказка за импровизирано семейство, когато една от избягала слугиня, Ан Барбара (Аманда Колин), се присъединява към Кейлен, изграждайки силна връзка между горд и безкомпромисен мъж и жената, която става негов съюзник в борбата срещу злото, смъртта и несправедливостта.

Зрителите ще могат да се потопят в тази завладяваща история от 1 март в кината.

Кефи ли те?

Мъри Стоилов: Вече няма за какво да се чуваме със Сираков (ВИДЕО)

Когато ти писне да те засичат на пътя (ВИДЕО)