in

Яко!Яко!

Премиерата на предисторията “Игра на тронове” в края на 2025 г.

Предисторията на „Игра на тронове” с работно заглавие „Рицарят на седемте кралства: Странстващият рицар“ ще се появи по HBO в края на 2025 г., съобщават “Холивуд рипортър” и ЮПИ, а у нас БТА.

Главният изпълнителен директор на “Уорнър Брос Дискавъри“ Дейвид Заслав предостави актуална информация за сериала по време на пресконференция за приходите на компанията в петък.

Работното заглавие, което на английски е A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, вероятно ще претърпи промяна заради повторната употреба на думата „рицар“, коментират киноексперти.

“Странстващият рицар” е базиран на фентъзи новелите за Дънк и Ег на Джордж Р. Р. Мартин, чиито поредица от романи “Песен за огън и лед” и тяхната предистория “Огън и кръв” преди това бяха адаптирани съответно като сериалите на HBO “Игра на тронове” и “Домът на дракона”.

Заслав обяви, че “Странстващият рицар“ вече е в процес на предпродукция, а премиерата му ще се състои в края на идната година.

Действието на “Странстващият рицар“ се развива един век преди събитията в “Игра на тронове” и проследява двама невероятни герои, които странстват из Вестерос – Дънкан Високия, млад, наивен, но смел рицар, и скуайъра му Ег.

“Действието се развива в епоха, когато родът Таргариен все още държи Железния трон, а споменът за последния дракон все още не е изчезнал от живата памет. Велики съдби, могъщи врагове и опасни подвизи очакват тези невероятни и несравними приятели”, гласи официалният синопсис.

Сценаристи и изпълнителни продуценти на сериала са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, а Райън Кондал (“Домът на дракона”) и Винс Джерардис са изпълнителни продуценти.

“Игра на тронове” приключи през 2019 г. след осем сезона, докато “Домът на дракона” ще се завърне за втори сезон това лято.

Кефи ли те?

Финал в Англия и още футбол по телевизията в неделя

Мъри Стоилов: Вече няма за какво да се чуваме със Сираков (ВИДЕО)