in

Шит!Шит!

Внимание! Оризът не помага при мокър телефон

Ако мобилният ти телефон се намокри, брато, в никакъв случай не се опитвай да го изсушиш чрез потапяне в съд с ориз. Това съветва потребителите на iPhone в специално обръщение на компанията производител Apple. Въпреки популярността на техниката, експертите отдавна предупреждават да не се прилага, тъй като тестовете показват, че тя не работи, съобщава Би Би Си.

Технологичният гигант публикува насоки, в които съветва потребителите, че това вероятно би довело до увреждане на устройството от малките частици ориз, които могат да проникнат в него. Вместо това собствениците на намокрения телефон трябва внимателно да го изтупат, като го държат с конектора надолу, за да може колкото се може повече от течността да изтече извън него. И след това да го оставят да изсъхне.

Въпреки нарастващата сложност на смартфоните, популярните подходи за изсушаването им остават доста неразвити. Освен че трябва да се избягва оризът, не се препоръчва и да се суши мокър телефон с “външен източник на топлина или сгъстен въздух”, т.е. да се избягват радиатори и сешоари.

Също така потребителите не трябва да се опитват да го подсушават с памучен тампон или хартиена кърпа. Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си няколко часа на “сухо, проветриво място”, преди да го свържат отново към зарядното устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld променящият се дизайн на смартфоните означава, че всички подобни съвети ще бъдат излишни в близко бъдеще. Това е така, защото смарт телефоните все по-често издържат на намокряне. Всички устройства на Apple от iPhone 12 насам издържат на потапяне на дълбочина до шест метра в продължение на половин час.

Кефи ли те?

Кои клубове са продали най-много тениски през 2023 година

Ергенът – първото хорър шоу в България и още от Threads