in

Яко!Яко!

Ръсел Кроу играе главната роля във филм, базиран на румънски роман (ТРЕЙЛЪР)

Все по-често пишем за филми, брато, и все по-рядко те са качествени. Дано следващият е някакво изключение. „Спящи кучета“ е новият филм, в който се впуска носителят на “Оскар” Ръсел Кроу. Чакаме го на голям екран през март, а лентата е базирана на „Книгата на огледалата“ на румънеца Еуджен Овидиу Кирович, съобщават румънските медии.

Кроу играе ролята на детектив Рой Фрийман, който се бори със загуба на памет и стар случай на убийство, който преди това не е успял да разреши поради експериментално лечение на Алцхаймер. Фрийман се завръща и въз основа на доказателства от 10-годишно разследване разкрива привидно безкраен низ от мрачни тайни.

Авторът на книгата Еуджен Овидиу Кирович е роден през 1964 г. във Фъгъраш. Учи икономика, работи в Световната банка, бил е икономически съветник на бившия румънски премиер Адриан Нъстасе. Бил е и сътрудник на “Свободна Европа”, БиБиСи (BBC) и румънската национална телевизия ТевеРе (TVR). Автор е на повече от 15 романа. От 2020 г. живее във Флоренция, но периодично се връща в Букурещ и все още е румънски гражданин.

След десетки откази от американски литературни агенции, книгата “Спящи кучета” е издадена на английски език във Великобритания, а по-късно в още над 30 държави. Публикувана е на над 40 езика и е продадена в стотици хиляди екземпляра.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

Билалов срещу Кънчев – Кой трябва да води “Стани богат”?

Да вкараш в стил “Бекъм” на Интер (Маями) (ВИДЕО)