in

Яко!Яко!

Гибона: Шофьорът на Щутгарт ми предложи германско гражданство

Легендарният футболист Божидар Искренов призна, че е имало възможност да премине в тима на Щутгарт след мачовете между Левски и германския тим , а обещаната му заплата е била 5 милиона германски марки. Гибона гостува в Подкаста „Код Спорт“, където сподели много неразказани истории от богатата си футболна кариера.

„Шофьорът на рейса на Щутгарт дойде след мача и седна до мен в бара. Извади един плик и каза „това е“. До 24 часа взимаш германско гражданство, 5 милиона марки ти е договорът за 5 години, имаш подготвен договор за реклама с „Адидас“. Ще те заведа в „Мерцедес“ да си избереш каква кола да караш“, разказа Гибона.

Искренов, който е един от малкото футболисти, играли и за двата гранда в България – Левски и ЦСКА, коментира ситуацията при „сини“ и „червени“.

„Мачовете между Левски и ЦСКА трябва да се играят винаги в последния кръг на „Васил Левски“. Дали са първи или пети, няма значение. Всички чакат този мач. Да, сега има хегемония на Лудогорец, но ако тези два отбора ги няма в българския футбол, не знам кой ще ходи на стадиона. Когато е имало силни Левски и ЦСКА, винаги е имало и силен национален отбор“, заяви Гибона.

Искренов каза и защо не е бил част от отбора по време на знаменитото американско лято през 1994 година.

„Всички ми казаха, че съм малоумник, че не съм отишъл. Казах, че така съм решил. И съжалявам, и не съжалявам за това решение. Щях да бъда на две световни първенства, с което много малко хора могат да се похвалят. Но ако бях отишъл, дали пък щяхме да стигнем до четвъртото място“, спомни си Радостта на народа, както е познат сред феновете.

Целият разговор в подкаста на „Код Спорт“ продължава повече от час и половина и в него Гибона се върна към най-паметните си моменти с екипа на Левски, разкри как се е стигнало до трансфера му в ЦСКА, разказа как е бил определен за „родоотстъпник“ по време на Световното първенство в Мексико през 1986 година и защо е спал във вилата на Иван Вуцов.

Кефи ли те?

Северна Корея прати тинейджъри за 12 г. в лагер заради чужда музика и филми

Анализ: Геймърите могат да загубят слуха си