in

WTFWTF

Пуснаха бате Арни от ареста

Може да се казваш Арнолд Шварценегер, брато и пак не си застрахован, че няма да ти сложат студените белезници. Нашият беше освободен, след като бе задържан за кратко от германските митничари на летището в Мюнхен. Това се случи в сряда, а причината бе, че бившият политик и все така любим актьор не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА, БТА и доста други.

Баце Арни в крайна сметка е успял да продължи пътуването си заедно със самия часовник, но все пак срещу него е образувано наказателно данъчно производство. Според митническите власти Шварценегер не е декларирал ценния луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз.

Шварценегер е пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него Инициатива за климата. Той също така е планирал да присъства на ски състезанието „Ханенкам“ в курорта Кицбюел в Австрийските Алпи.

„Ако стоките останат в ЕС, трябва да платите данък и мито за тях – това важи за всички“, каза говорителят на митниците и допълни: „Ние се заехме с въпроса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург“.

В Мюнхен филмовата звезда се е съгласил да плати мито за личния си часовник, съобщиха от Инициативата за климата на Шварценегер.

„Той е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, пълна комедия от грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм“, се казва в изявлението.

„Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането й в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората“, се казва още в него.

Кефи ли те?

Къде изчезна страницата на Brato.bg във Фейсбук?

Помниш ли интрото на FIFA 99, брато? (ВИДЕО)