in

ПлачаПлача

“Барса” и “Реал” сами срещу всички за Суперлигата

Проект за един ден! В това се превръща Суперлигата, след като в рамките на 24 часа футболният елит се обедини в подкрепа на ФИФА и УЕФА. От другата страна на барикадата останаха единствено „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“, решени да съборят монопола на европейската футболна асоциация. От Нион се изсмяха на опита на испанските грандове, които не бяха подкрепени дори от ръководството на Ла Лига.

“Всички страни във футбола са зад гърба ни – обяви Александър Чеферин, президент на УЕФА. -Реалността е, че този проект няма разрешение да започне. Спортният модел трябва да преобладава, а не да се награждават само 14-те най-добри отбора в Европа“.

Сходна теза изрази и Хавиер Тебас, президент на Ла Лига. „Тази история е създадена от Мадрид и Барселона, но не е вярно, че турнирът ще бъде отворен. Има три категории, а националните федерации имат достъп до третото ниво. Лесно е да се види, че първата категория ще бъде съставена от едни и същи отбори. Почти затворена лига е. Нашата подкрепа е за УЕФА като регулатор.“

Идеята за Суперлига получи гласност през 2021 година и бе подкрепена от 12 водещи клуба – „Милан“, „Ювентус“, „Арсенал“, „Атлетико“ (Мадрид), „Челси“, „Интер“, „Ливърпул“, „Манчестър Сити“, „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“, „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). Сега всички без участниците в Ел Класико се обявиха „против“ и напуснаха проекта. А бившият президент на „Байерн“ Карл-Хайнц Руменище стигна дори по-далеч.

“Серия А ще стане като Серия Б, докато Бундеслигата ще стане като Втора немска лига. И знаете ли защо? Висшата лига ще бъде най-ощетена, защото печели най-много. „Реал“ и „Барселона“ искат да й навредят”, обясни Румениге.

Кефи ли те?

Помниш ли FIFA 07? (ВИДЕО)

Защо БДЖ не си прави профил в Threads?