in

Яко!Яко!

Нова социална мрежа прави фурор у нас

Приложението е на Meta и вече е достъпно в Европа

Появи се нова социална мрежа, брато. Казва се Threads и е част от Инстаграм. Много ни напомня на стария Фейсбук. Така твърдят и другите участници в нея. Кефи ни, няма да те лъжем. Най-вървежни са статусите, а не кифленските снимки. С пълна сила там се вихри и Вели Отвертката, което също си е плюс.

Социалната мрежа Threads е собственост на Meta и вече е достъпна в Европа. Много бързо набра 100 милиона регистрирани потребители в рамките на първата си седмица. Достъпът до е както за регистрирани, така и за нерегистрирани потребители, а потребителите на смартфони могат да изтеглят приложението от Google Play и App Store.

Поддържайки тясна връзка с Instagram, Threads изисква акаунт в Instagram за публикуване на постове. Интеграцията между двете приложения е широка, като позволява безпроблемно споделяне на истории, директни съобщения или дори публикации в Instagram. Прехвърлянето на съдържание от Instagram в Threads обаче е малко по-малко интуитивно.

Едно забележително предизвикателство в Европейския съюз е свързано със спазването на нормативната уредба, по-специално Закона за цифровите пазари. Въведен, за да отговори на нуждата от “равнопоставеност” и да ограничи потенциалните злоупотреби на големите технологии в полза на собствените им платформи, Meta има срок до март 2024 г. да се справи със сложните връзки между Facebook, Messenger, Instagram, а сега и Threads. И едно важно уточнение – разбрахме, че ако сгазиш лука в новата социална мрежа, гориш и в Инстаграм, което е кофти.

Чакаме те в Threads

 

Post by @brato.bg
View on Threads

 

Кефи ли те?

Задава ли се нов “Сам вкъщи” с Маколи Кълкин? (ВИДЕО)

Знаем по кой канал ще дават “Сам вкъщи”