in

Яко!Яко!

Рецепта: Греяно вино, но с тъмна бира

Тук сме с една рецепта, брато. Руска! Заглавието е в стил Божинката, но нещо ни подсказва, че ще се получи добре. Ако по празниците се събираш със семейство и приятели, може да я изпробвате. Такива неща сближават – готвенето, но и къркането.

Съставки за 4 порции:

  • тъмна бира: 1 литър;
  • мед: 5 супени лъжици;
  • един портокал;
  • един лимон;
  • една пръчка канела;
  • индийско орехче: 0,5 g;
  • кардамон: 1 g;
  • джинджифил: 5 г;
  • три скилидки.

Рецепта:

Изсипи бирата в тенджера и я загрей на котлона до появата на първите мехурчета. Добави  подправките и меда, разбъркай и постави на среден огън. Портокаловите кръгчета хвърляш най-накрая, а с тях и канелата.

Получава се интересно почти греяно вино, което може не само да те стопли, но и да лекува кашлица, ако вярваш на традиционната медицина, която не се връзва много с алкохола. Светлата бира също важи, но вкусът ще бъде твърде специфичен и остър. Ето защо е по-добре да вземеш от тъмното пиво.

Кефи ли те?

Спортът по телевизията в събота

Not Safe For Work
Click to view this post

Самотен врачанин се заигра с бутилка от Cappy и се озова в Спешното