in

Яко!Яко!

Бръснари точат бръсначите за третото издание на Barber Battle

Бръснари от цяла България се изправят един срещу друг в третото издание на Barber Battle у нас. На 3 декември (неделя) София отново ще бъде арена на битки между  някои от най-добрите в бранша. Локацията е The Steps, а началото ще бъде дадено в 10 часа.

За разлика отпреди година, сега категориите са с една повече – “Fade” и “ Uppercut Vision”, а на сцената ще се изправят и начинаещи (Junior) бръснари.

За пръв път в историята съдия на събитието ще бъде само един човек, при това от Англия – Крис Браунлес, лице на една от големите международни компании в сферата на бръснарството “Uppercut Deluxe”.

Въпреки наименованието, в действителност събитието дава възможност за своеобразно обединение на хората в бранша. Организатор и създател на първия по рода си Barber Battle у нас e Кирил Москотов, собственик на верига бръснарници Head Hunters.

„Отдавна с моите колеги сме фенове на бръснарската култура и често ходим в чужбина, за да следим тенденциите – признава Кирил. – Самият аз съм от Украйна, но живея в България вече доста време и тук започнах своя бизнес. Такъв тип съревнования са заложени в мъжкия характер. За всеки един от участниците това е възможност да покаже себе си. Никой не прави нищо за тази култура и решихме преди 2 години, че е време да се промени това. Хубаво е да се познават бръснарите, да знаят кой работи в съседния квартал или в другите градове. Да могат да си общуват, защото обединението прави силата. Именно с такива събития културата расте.“

Освен битките, в които ще се впуснат над 50 участници, посетителите ще имат на разположение татуист, свежи коктейли, уиски и вкусна храна. А виновните Barber Battle да се сдобие с трето издание обещават и много приятни изненади на всички присъстващи.

Кефи ли те?

Тоя вратар на Юнайтед прибира 100 бона на седмица (ВИДЕО)

Ние сме “Да” за “Кофти блус” на Homelesz и Ицо Хазарта, а ти? (ВИДЕО)