in

Яко!Яко!

Тоти: Когато вече не си нужен във футбола уважение няма

Легендата на Рома Франческо Тоти съжалява за начина, по който приключи кариерата му в клуба.  Принца на Рим прекара цялата си 24-годишна кариера с екипа на “джалоросите” от 1993 до 2017 г., като отбеляза 307 гола и направи 208 асистенции в 783 мача във всички турнири.

Мнозина привърженици на Рома призоваха Тоти да се върне в клуба като директор. Треньорът Жозе Моуриньо също намекна за това, но засега бившият нападател остава встрани.

Пред “Кориере дела Сера” Тоти това обсъди своите най-важни треньори и специалната си връзка със сегашния треньор на Италия Лучано Спалети.

“Първо Мацоне, който си спомням с голяма обич. После Земан и първия период на Спалети. Вярвам, че със Спалети имам дълбока връзка. Също така, защото това, което преживяхме заедно, когато той пристигна от Удине, е за мен в живота ми нещо неповторимо. Както на терена, така и в ежедневието. В последната фаза отношенията ни се развалиха и вече не се разбирахме. И аз направих грешки. Вярвам, че и двамата, ако се върнем назад, повече няма да влизаме в конфликт”, каза Тоти.

Той даде висока оценка за Спалети като нов треньор на “адзурите” и вярва, че той може да изведе националния отбор до успехи.

“Той е един от най-добрите треньори в Италия, ако не и най-добрият. Вижда се, че играят по-свободно, че се забавляват. Резултатите ще дойдат, но това е труден период за италианския футбол. Надявам се само да успеем да се класираме за Европейското първенство и Световното първенство”, коментира Тоти.

Бившият нападател разсъждава как кариерата му с Рома приключи през 2017 г.

“Прекарах тридесет години в Рома. Проявявах уважение към всички, отказах се, за да не се превръщам в тежест. Отказах на Реал Мадрид и други, защото исках тази фланелка, само тази червено-жълта фланелка. Начинът, по който приключи историята ми с Рома, да, съжалявах. Истината е, че когато вече не си нужен във футбола, вече няма уважение”, продължи Тоти.

Накрая Тоти обсъди идеята да се завърне в Рома на ръководен пост.

“Бих го искал, поради причините, които казах преди. И аз бих го искал с Моуриньо, той е номер едно, много го уважавам. Съжалявам, че не бях трениран от него в моята кариера. Но не искам да се връщам към това. В Рома знаят, че ако имат нужда от мен за сериозни неща, с радост ще помогна”, завърши Тоти.

Кефи ли те?

Вижте настоящите и бъдещите български тенис звезди на Sofia Open 2023

Ставаме поданици на „Кралството на планетата на маймуните“ (ТРЕЙЛЪР)