in

Яко!Яко!

“Бийтълс” пускат нова песен с помощта на изкуствен интелект

Шестдесет години след началото на манията “Бийтълс” и след като двама от квартета вече не са на този свят, изкуственият интелект позволи да бъде издадена обещаната последна “нова” песен на Ливърпулската четворка, съобщават Асошиейтед прес и АФП. Това се очаква да се случи на 2 ноември, уточнява и БТА.

Въпросът е дали по същия начин може да излезе и нещо ново на Бог Шабан? Само питаме, че ни е петъчно? Добре де, добре, разбрахме, не е сега моментът. Парчето на бийтълсите със заглавието “Now And Then” ще излезе в четвъртък заедно с “Love Me Do” – първият сингъл на “Бийтълс”, излязъл през 1962 г. в Англия.

“Now And Then” е част от същата серия неиздадени демозаписи, написани от покойния Джон Ленън, които са взети от бившите му колеги, за да създадат песните “Free As a Bird” и “Real Love”. Те излязоха в средата на 90-те години.

Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън работят по “Now And Then” през същите сесии, но се изправят пред технически ограничения. С помощта на изкуствения интелект, режисьорът Питър Джаксън решава тези проблеми, като “отделя” оригиналните вокали на Ленън от пианото, използвано в края на 70-те години на миналия век. По-ясните вокали позволяват на Маккартни и Стар да завършат песента миналата година.

Кефи ли те?

Land Cruiser вече е електричка, брато (СНИМКИ)

Барса – Реал и още футбол по телевизията