in

Яко!Яко!

Пенсионери резервираха 51 круиза, било по-евтино от старчески дом

Пенсионирани, но не от България, намериха начин да прецакат системата, брато. Марти и Джес Ансен решиха да не влизат в старчески дом поне засега, защото по-евтино им излиза да са на круиз. Тънката подробност е, че не взимат 400 лева пенсия и не се бият за олио и тоалетна хартия.

Те са почти 500 дни в морето, след като резервираха 51 последователни круиза, за да са сигурни, че ще имат подслон, храна и някое друго коктейлче в треперещата от Алцхаймер ръка. Последното е едски, хард и вероятно невярно.

Те излитат на първия си круиз на 16 юни 2022 г. след дълги две години на строги блокади заради COVID-19 в Австралия. Пенсионерите са останали на борда на Coral Princess с 2000 пътници на Princess Cruises повече от 450 дни. Те са прекарали по-дълго време на плавателния съд от повечето от екипажа и очакват да останат на борда още две години.

„Накрая казах на моя туристически агент: „Виж, каквото и да идва, просто го резервирай“, каза Марти.

Двойката твърди, че е по-евтино да обиколят света в продължение на две години, отколкото да плащат за дом за възрастни хора.

„Това е нашият начин на живот“, каза Джес пред изданието. Двойката се наслаждаваше на круизи в продължение на десетилетия.

Сред предимствата са, че винаги има какво да правите – от танци до вечеря и има прислужница, която да почисти стаята ви, казва още той.

„Може да отидете на вечеря, шоу или да потанцувате. През деня имате опции за всякакви подобни дейности.“ каза Джес. Тя особено харесва балната зала и хавайския танц Хула, докато Марти обича да създава „приятели за цял живот“.

„Сега вече не трябва да си оправяме леглото“, развълнувано каза Марти. Това е така, защото има жена, която се грижи за комфорта в саите им. Те започват всеки ден с игра на пинг-понг и отварянето на две бири, за да седнат на балкона си и да се насладят на гледките.

Екипажът се радва всеки път, когато види забавната двойка да се качва за следващия си круиз. Дори тези, които за първи път се качват на круиз, са чували за пътуващата двойка и искат веднага да ги поздравят.

„Всички ги познават на кораба, те всъщност са знаменитости на борда“, каза мениджърът на хотела на кораба Рен ван Ройен.

Статутът им на знаменитости ще продължи още осем месеца, преди двойката да слезе на круизния кораб. Но това няма да е краят на техните пътувания по света. Те планират да се качат на борда на още по-голям кораб за още една година, пише nypost.

 

Кефи ли те?

Медицинска сестра уби от секс пациент, уволниха я за друго

Куче кара мотокар (ВИДЕО)