in

Битката за души започва с „Екзорсистът: Вярващият“ наесен

Точно 50 г. след премиерата на “Заклинателят” започва нова глава от смразяващата история

През 1973 г. предвожданата от виртуозния Уилям Фридкин едноименна екранизация на “Заклинателят” (The Exorcist) на Уилям Питър Блати се превръща в истински феномен – прожекциите са разпродадени, а желаещите да се сдобият със заветния билет образуват километрични опашки дори и в мразовитото зимно време.

Възходът на една нова ера е все по-близо с Капитан Марвел 2

Критиката също оценява “Заклинателят” по достойнство – той получава цели десет номинации за “Оскар”, ставайки първият хорър с номинация в категорията за най-добър филм, а днес се счита за един от шедьоврите на киното, като влиянието му върху жанра и попкултурата е огромно.

Тази есен, точно 50 години след премиерата на “Заклинателят”, на фаталния петък, 13 октомври, започва нова глава от смразяващата история. Blumhouse и режисьорът Дейвид Гордън Грийн, които разбиха статуквото с успешното възкресяване на поредицата Хелоуин, отново обединяват сили, за да ни разкрият нови измерения на демоничното зло с “Екзорсистът: Вярващият” – директно продължение на “Заклинателят”, което обаче не пренебрегва останалите филми от емблематичния франчайз.

След като преди 12 години бременната му съпруга загива при земетресение в Хаити, Виктор Фийлдинг е принуден да отглежда сам тяхната дъщеря Анджела. Макар и трудно Виктор се справя със задачата до момента, в който Анджела и нейната приятелка Катрин изчезват безследно в гората. Когато три дни по-късно двете момичета се завръщат без никакъв спомен за случилото се, Виктор се изправя пред невъобразимо зло. Той трябва да се пребори с ужаса и депресията си и да потърси единствения жив човек, който е виждал нещо подобно преди – Крис Макнийл, чийто живот е променен завинаги от тежката съдба на нейната дъщеря Ригън преди пет десетилетия.

За първи път от 1973 година насам, в иконичната роля на Крис Макнийл се завръща неподражаемата носителка на „Оскар“ Елън Бърстин. Компания ѝ правят номинираният за „Оскар“ и носител на „Тони“ Лесли Одъм Джуниър (One Night in Miami, Hamilton) като Виктор Фийлдинг, Лидия Джует (Good Girls) като Анджела и Оливия Маркум като Катрин. Към актьорският състав се присъединяват още носителката на „Еми“ Ан Дауд (The Handmaid’s Tale, Hereditary), носителката на „Грами“ Дженифър Нетълс (Harriet, The Righteous Gemstones) и двукратно отличеният с „Тони“ Норбърт Лио Бъц (Fosse/Verdon, Bloodline).

Режисьор на “Екзорсистът: Вярващият” е Дейвид Гордън Грийн (Хелоуин, Хелоуин: Краят), който е и сценарист наравно с Питър Сатлър (Camp X-Ray). Автори на идеята са Дани Макбрайд (трилогията Хелоуин), Скот Тиймс (Хелоуин убива) и Дейвид Гордън Грийн, вдъхновени от образи, създадени от Уилям Питър Блати. Продуценти са Джейсън Блум Блум (Хелоуин, Невидимия, М3ГАН), Дейвид Робинсън (Къщата на сенките) и Джеймс Дж. Робинсън (Добрият пастир).

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

Кучето, което ще засенчи Първа лига (ВИДЕО)

Ликувай, народе: Джорджано се връща към музиката