in

Яко!Яко!

Битката за оцеляване на човечеството започва със „Създателят“

От 29 септември само в кината

Живеем в бъдещето. С все по-дълбокото навлизане на Изкуствения интелект (ИИ) във всевъзможни сфери от живота ни, част от ранните пророчества на майсторите на научнофантастичния жанр са вече реалност, а заедно с това растат и опасенията за възникването на криза, която би могла да доведе до краха на човечеството. Свят, в който ИИ владее Земята, а хората водят отчаяна битка за оцеляване, е вече не само напълно вероятен, но според мнозина учени – и неизбежен. На 29 септември режисьорът на Rogue One: История от Междузвездни войни Гарет Едуардс ще ни разкрие ужаса, но и красотата на този не много далечен свят във фантастичния екшън трилър Създателят.

Филм разкрива тайните на Боб Марли (ТРЕЙЛЪР)

Действието на филма се развива десет години след като ИИ детонира ядрена бомба в Лос Анджелис и започва война с хората. Джошуа Тейлър (Джон Дейвид Уошингтън), закоравял бивш агент от специалните сили, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимия архитект на напреднал ИИ, който е разработил мистериозно оръжие със силата да сложи край на войната… и на самото човечество. Джошуа и неговият екип от елитни оперативни служители пътуват през вражеските линии в тъмното сърце на територия, окупирана от ИИ само за да открият, че оръжието, което са инструктирани да унищожат, е под формата на малко дете (Маделин Юна Войлс).

Способни ли сте да убиете разумно същество – дете, било то и в името на оцеляването на милиони? Ами ако единственото нещо, за което то жадува, е свободата и правото на автономно съществуване на своя вид? Как може да запазим човешкото в нас дори и пред лицето на пълното унищожение? Това са само част от темите, които разглежда Създателят, под вещото ръководство на Гарет Едуардс, който за пореден път демонстрира майсторството си да комбинира интимна история с пълнокръвни герои и експлозивна епична визия.

Новият трейлър на филма ни потапя още по-дълбоко в постапокалиптичния свят на Създателят и обещава качествено киносъбитие, което няма да остави зрителите равнодушни пред големия екран тази есен, независимо дали искат само да се забавляват, или предпочитат престоят в киното да им дава и храна за размисъл. Режисьор и сценарист на Създателят е Гарет Едуардс (Monsters, Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни). В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Маделин Юна Войлс, Ралф Инесън, Марк Менчета и др. Срещаме се със Създателят на 29 септември само в кината и IMAX.

Кефи ли те?

Ааааааааааа: Вили Вуцов с нова порция лафове (ВИДЕО)

27 години по-късно: Подновиха разследването за убийството на 2Pac