in

Този пич изкачи Еверест за 28-и път

Ако има нещо, в което е добър шерпският водач Ками Рита, то това е да изкачва Еверест. Прави го по-често, отколкото ти ходиш до магазина за бира. Братото подобри собствения си рекорд за по-малко от седмица, като се качи на покрива на света за 28-и път, съобщиха Ройтерс и АП, цитирани от БТА.

Да свириш на пиано на връх Еверест (ВИДЕО)

Ками Рита, който няма никаква роднинска връзка с Рита Ора, е смятан за един от най-великите планински водачи. Той се отби до Еверест, след като колегата му Пасанг Дава изравни предишния му рекорд от 27 успешни стъпвания на върха.

Надпреварата за постижението започна, когато Пасанг Дава направи 26-ото си изкачване на 14 май, с което изравни стария рекорд на Ками Рита. Три дни по-късно Ками Рита стигна до най-високата точка на Еверест за 27-и път, след което най-вероятно е отишъл на фитнес, за да се натовари истински.

Ками Рита изкачва Еверест за първи път през 1994 г. и оттогава насам прави това изкачване почти всяка година. Той е един от многото шерпски водачи, чийто опит и умения са жизненоважни за безопасността на чуждестранните катерачи. Освен Еверест, Рита е изкачил и някои от другите най-високи върхове в света като К2, Чо Ою, Манаслу и Лхотце.

Кефи ли те?

Българка е №1 в тениса в САЩ

Безумно: “Дортмунд” подари титлата на “Байерн”