in

WTFWTF

Трима арестувани за кражба на крокодил

Имаме един въпрос, брато – как се краде крокодил? Звучи като як виц, но е факт, че трима души отиват на съд поради тази причина. Безстрашните апаши задигнаха нилски крокодил от специализирана ферма в северозападната част на Република Южна Африка. 2,5-метровото животно се оценява на около 1300 щатски долара.

Арестуваните са на възраст между 20 и 35 г. Те са използвали пикап, за да натоварят крокодила от фермата, намираща се на около 200 км западно от Йоханесбург. Животното е намерено завързано с въже в изоставена селска постройка. Виновниците опитали да го скрият, завивайки го с клони, се казва в съобщението на полицията. Пикапът е намерен, а впоследствие и бегълците.

“Това не е малко крокодилче”, каза говорителят на полицията полк. Адел Майбърг. По думите й животното е било тежко дехидратирано към момента на откриването му от полицията. То е върнато на законния собственик. Полицията разпространи фотография на плуващия в басейна на фермата крокодил.

Република Южна Африка има проблем с бракониерството. Според Адел Майбърг мотивите за кражбата се разследват. Крокодилската кожа, нокти и зъби имат стойност, така че е възможно задържаните да са планирали да убият крокодила и да го продадат на части.

ВИЖ ОЩЕ: Котка излезе от затвора с гангстерски татуси, търси си стопани

Кефи ли те?

Кобрата срещу Фюри през юни

ВИДЕО: Скиор пропада в глетчер