in

Смех!Смех! Яко!Яко! ПлачаПлача WTFWTF Шит!Шит! ДГДДГД

Kак колата ти да оцелее в България?

Топ съвети от нас – топ експертите зад волана. Сети ли се?

Българите сме народ с хилядолетна история и вече нищо не ни плаши, брато. Оцеляваме при всякакви условия, а последните 3 години само затвърждават тази наша теория.

Горди сме с това, че ходим по огън, къпем се в ледени реки, пием вино от шишета, в които е имало белина, а салатата я режем в кофи от латекс. Няма какво да ни бутне.

Е, почти…

Всеки си има своето слабо място, ние не правим изключение. Нашето конкретно е колата. Возилото го приемаме като първата любов – свята и непокътната, една тръпка, която трябва да браним и обгрижваме като малко детенце, което така и не расте.

Чудиш се защо?

Само си спомни за непрестанните ремонти по междуградските пътища, дупките по магистралите и странните птици с колела и електрически тротинетки, които трябва да пазим, въпреки че те са готови на всичко, за да ни надраскат колата или не дай си Боже – да ни счупят фар или огледало. Анатема! Именно заради това пишем тази статия, защото трябва да се подкрепяме взаимно за общото благо на нашето любимо МПС и неговото оцеляване у нас. Дай газ по следващите редове!

Заобикаляне на шахти

В днешно време мигачът не е задължителен, както и спазването на предимството. У нас пътят е джунгла и оцелява само най-адаптивният, а и най-пробивният. Но и най-агресивният на пътя се отнася с респект към дебнещите по улиците шахти. Те са по-опасни и от танкист в насрещното. Абсолютни мини, обратното на червения конец на ръката. Говорим от позицията на хора, загубили хиляди тазове. Това, че по новините не казват за милионите инциденти с автомобили, преминали през шахта, е чиста проба заговор. Всеки го знае, а че сме на последните места по свобода на словото в световен мащаб е поредното доказателство за потулването на подобни случаи. По-лошото е, че спукана гума след подобно ПТП ти осигурява и акт от полицията, ако решиш да се оплачеш – карал си с несъобразена скорост.

Перфектната течност

Това не е реклама, а опит, брато. Защо да не ти споделим нещо, което сме изпитали на собствен гръб? Същото е като с филмите – гледаш нещо яко и после го споделяш с приятел. В случая става въпрос за маслото, от което твоята кола ще мърка като преяло коте. Точно преди 75 години във Вертер в Източна Вестфалия е положен крайъгълният камък за нещо, което по-късно ще се превърне в една от най-иновативните компании в областта на производството на смазочни масла, брато.

През десетилетията марката RAVENOL претърпя постоянно развитие и се превърна в глобален играч, какъвто си ти по дискотеките, когато вкараш малко от любимото “гориво”. Участията в автомобилните и мотоциклетни състезания превърнаха продуктите в достатъчно популярни. За да целта екип от експерти се погрижи да осигури и приложи високи немски стандарти. Дори във Формула 1 са наясно с качеството на RAVENOL. Отборът на Алфа Таури ги ползва по пътя към победата. От 2016 г. компанията работи с Ралф Шумахер като технически съветник и не само.

Чудиш се дали маслото става и за нашите географски ширини? Отговорът ни е положителен. Продуктите на RAVENOL са подходящи на практика за двигателите на всички световни производители от Мерцедес до Хонда и от VW до Тойота. Не става само с ароматизатор борче, трябва си и нещо за душата на колата. Влез на Ravenol.bg, ако си решен на тази стъпка. Първите 25 души, които си купят продукти на стойност над 100 кинта, ще получат като подарък нашата книга “Как да оцелееш в България”. След това няма шанс повече да боксуваш на място!

С ласки и милувки

Българите обичаме две неща повече от жените си – мама и колата. И ако никой не си избира родителите, то не такава е ситуацията с превозното средство. То за нас е Бог, Амон Ра и магнит за мадамите. Само нашата колица ни разбира. Тя ни спасява в трудните моменти и допринася за половия ни живот, когато жената си е у дома. Аман! Това не е просто ламарина, а куче на четири колела. Именно заради това колата трябва да се обгрижва с ласка и милувки, да й се говори нежно и да се допитваш до нея, когато си пред дилема. Има едно правило – без упреци. Може зимата да пали от осмия опит, но на кой му се работи в студа? Може прозорецът на шофьорското място отдавна да стои затворен само с помощта на отвертка, но никой не е идеален, нали? Важното е отношението, доверието и компромисите в една връзка. Именно заради това ти, а и ние реагираме на секундата, когато някой прояви агресивно поведение към нашето превозно средство. Жената отдавна не я качваме в знак на протест срещу тряскането на вратите, а децата се возят само, ако си носят чисти калцуни за мръсните и кални обувки. Може да ни мислят за луди, но в крайна сметка всеки гений лекичко го е хапело кучето, но да не ти дреме за мнението на останалите – важното е колата да е чиста и спретната за поредното кръгче в квартала. Ние още помним как един авер не ни качи в колата си след фитнес, защото задните ни части били изпотени. Години по-късно го разбираме напълно. Уважавай колата!

С комуникация

Малко е крайно, но можеш да пробваш да говориш на колата. Има хора, които са стигнали по-далеч. Като Едуард Смит, който нямаме представа от къде е, но и не искаме да знаем повече за него. Стига ни това, че е правил секс с 1000 автомобила и се е оженил за Volkswagen Beetle. Нямаме представа как стават тия неща, не искаме и да знаем. Казваме ти го, защото с някакви мотивиращи речи може и да издържи повечко годинки. Ще помислиш, че се изхвърляме. Не си прав. Просто не си пробвал. Дай име на “Тиграта” и ще видиш как отношенията ви ще се променят. Дано не стигнете до там да станеш един Едуард Смит. Важното е да има комуникация.

Кефи ли те?

12 Points
Upvote Downvote

ВИДЕО: Как косматите мъже поддържат кичето?

Бивша играч на “Юнайтед” обяви банкрут