in

Яко!Яко! Смех!Смех! WTFWTF ПлачаПлача Шит!Шит! ДГДДГД

Американски щат напълно забрани ТикТок

Подкрепяме това решение

Нема вече Чеченци, меченци, нема фалшиви инфлуенсъри, тъпи видеа… За съжаление не у нас, а в един американски щат. Да, вече има цял щат, който забранява глупавото китайско приложение.

Монтана стана първият американски щат, който прие закон (54 гласа срещу 43), забраняващ инсталирането на приложението TikTok на всички устройства, включително и на частните. Ако губернаторът Грег Джанфорте подпише законопроекта, забраната ще влезе в сила следващия януари. Собственикът на TikTok, компанията ByteDance, заяви, че възнамерява да заведе съдебно дело, за да предотврати подобен сценарий.

Законът, под номер SB 419, се отнася до заплахи, произтичащи от TikTok, включително и наблюдение на лица, контролирани от китайските власти. Отбелязва се също, че платформата насърчава „опасни дейности“ от страна на младите потребители, като „хвърляне на предмети по движещи се коли“ и „запалване на огън и последващи опити за неговото гасене със собствените части на тялото“.

За да се бори с тези явления, законът забранява на магазините за приложения да предлагат инсталация на TikTok от страна на жители на щата – те могат да използват вече инсталираните приложения. Компаниите, които нарушават забраната, ще бъдат наказвани с глоба от 10 000 долара – контролът върху прилагането на закона е на щатския департамент на правосъдието. Както се очаква, ръководителят на региона, републиканецът Джанфорте, който преди това подписа забраната за TikTok на устройствата на държавните служители, също ще подпише новия документ.

Администрацията на TikTok реагира враждебно, отбелязвайки, че „привържениците на закона са признали, че нямат реалистичен план за реализацията на такава политика за цензуриране на гласа на американците и че конституционността на закона ще бъде оценена от съда. Ние ще продължим да се борим за правата на потребителите и авторите на TikTok в Монтана, чийто средства и права се гарантират от Първата поправка, която е застрашена от тази чудовищна правителствена злоупотреба“.

Източник: Калдата

Кефи ли те?

Десетки шофьори спипани да карат след употреба на алкохол и наркотици по Великден

Крадци ограбили Гришо, взели му часовник за 70 000 евро